Sajam suvenira u Herceg Novom: Humanost u prvom planu

Učenici i njihovi mentori izložili su ručno rađene i maštovite suvenire koji su nastajali prethodnih mjeseci u školskim radionicama
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2016. 13:55h

U okviru programa proslave decenije nezavisnosti Crne Gore danas je na glavnom hercegnovskom trgu organizovan Sajam suvenira sa državnim motivima, na kome su učestvovali učenici i nastavnici svih hercegnovskih škola i vrtića.

Učenici i njihovi mentori izložili su ručno rađene i maštovite suvenire koji su nastajali prethodnih mjeseci u školskim radionicama.

Članovi preduzetničkog kluba SMŠ "Ivan Goran Kovačić" - "Art and Craft" pripremaju i izlažu suvenire za svaku manifestaciju, a nedavno su bili i u Podgorici. Ističu da je humanost najbitnija komponenta ovog sajma.

Odlučeno je da sav prihod od prodaje suvenira bude uplaćen NVO Nova šansa u Novom koja već šest godina uspješno radi sa mladima sa invaliditetom i pomaže im da lakše i sigurnije koračaju kroz život.

U simpatičnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su i naši najmlađi sugrađani iz JPU "Naša radost", učenici i profesori Muzičke škole.

Novljani i turisti sa zanimanjem i odobravanjem podržali su današnji sajam.

Pokrovitelj Sajma suvenira je Ministarstvo prosvjete.

Galerija

Bonus video: