Potrage za Ognjenom ne prestaju, novo okupljanje u 10 sati na Trgu republike

Iz Uprave policije je saopšteno da su policijski službenici u Podgorici – uniformisani sastav i službenici u civilu, kao i svi raspoloživi resursi Uprave policije i MUP-a i dalje angažovani i pripravni u funkciji Ognjenovog pronalaska
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2016. 19:43h

Više desetina građana, policija, vojska, službe spasavanja, ronioci uključeni su i sedmog dan potrage za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem, koji je 4. maja nestao iz porodične kuće u Podgorici.

Grupa ronilaca koja je ronila kod Vezirovog mosta izronila je oko 14 sati. Ništa nijesu pronašli. Kreće nova akcija pretrage vode poslije imporovizovane brane ka jezeru. Akcija će trajati nekoliko sati.

Nekoliko desetina građana se pridružilo policiji na okupljanju na Trgu republike u 10 časova i pretraživalo Dajbabe i Dinošu uzduž Cijevne.

U novu potragu građani su, uz koordinaciju policije, krenuli u 17 časova sa Trga republike.

Pretraživani su Brdo Gorica, dio grada preko Morače, Zagorič, Zlatica, Ljubović,

Novo okupljanje i potraga najavljeni su za srijedu u 10 časova na Trgu republike.

Iz Uprave policije je saopšteno da su policijski službenici u Podgorici – uniformisani sastav i službenici u civilu, kao i svi raspoloživi resursi Uprave policije i MUP-a i dalje angažovani i pripravni u funkciji Ognjenovog pronalaska.

Od 10.00 časova pretražen je dio terena, dio obale i korita rijeka Cijevna i Ribnica, a ronioci su nastavili sa pretragom rijeke Morača, dok je helikopterom obiđen teren van Podgorice u više pravaca.

"Od jutros su policijski službenici, zajedno sa pripadnicima drugih službi i institucija i sa građanima, na terenu pretražili kanjon rijeke Cijevna, obje obale, od mosta na Dinoši nizvodno i korito rijeke Ribnica obalno od tzv. Tenkovskog mosta u naselju Konik do Novog sela, kao i cjelokupni kompleks objekta Higijena Podgorica kod Vezirovog mosta sa bazenima i pećinama koje se nalaze u okviru ovog objekta a koje su pregledane termovizijskim kamerama Vatrogasne jedinice Službe za zaštitu i spašavanja MUP-a", saopšteno je iz Uprave policije.

Za Ognjenom, osim policije, tragaju i druge službe, institucije, organi, nevladine organizacije, sportska i druga udruženja i građani.

Na Facebook grupama građani se pozivaju da večeras u 22 sata dođu ispred hrama Hristovog vaskrsenja gdje je najavljeno novo okupljanje.

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele, podsjećaju iz UP, pretražuju rijeku Morača od mjesta Vukovci u Zeti do Skadarskog jezera, dok ronioci Vojske pretražuju dio Morače od sastavaka Zete i Morače pa do Vezirovog mosta.

"Policijski službenici su zajedno sa pripadnicima Vojske vojnim helikopterom danas nadletjeli i obišli teren ka Skadarskom jezeru, ka Baru, ka Nikšiću i Cetinju, kao i sjeverno, ka Kolašinu", navodi se u saopštenju UP.

Iz policije mole grupe građana da, ukoliko se radi pretrage budu organizovali samonicijativno, o tome blagovremeno obavijeste policiju kako bi se postigla korisna i blagovremena koordinacija i pretraga terena usmjerila u potrebnim pravcima.

"Građane molimo da putem društvenih mreža ili na drugi način ne šire lažne ili neprovjerene informacije u vezi sa Ognjenovim nestankom", navode iz UP.

Iz Uprave policije su naglasili da će i dalje koordinirati grupama građana koje pretražuju teren.

Dječak je izašao kroz prozor porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u noći između utorka i srijede i od tada mu se gubi svaki trag.

Ognjen ima plavu kosu, plave oči, svijetao ten, a visok je oko 150 centimetara.

Mole se građani da ukoliko primijete Ognjena pozovu njegovu majku Valentinu na broj 067 265 960 ili policiju na 122.

"Broj 122 je jedinstveni policijski broj koji je dostupan non stop, besplatan je i putem ovog broja se može ostvariti više poziva istovremeno. Svaki poziv će biti provjeren", kazali su iz UP.

I juče pretražili Moraču, Goricu, Malo Brdo...

Porodica, građani, policija, ronioci, a prvi put i vojnici i šesti dan su bezuspješno pretraživali korito Morače, brdo Goricu, Malo Brdo, Tološe, Zagorič i druga prigradska naselja.

Direktor Centra Vesko Mijajlović kazao je juče da su Moraču pretraživali od mjesta koje je dva kilometra nizvodno od Kolovrata do improvizovane brane na Morači, dodavši da su se nakon toga podijelili u dvije grupe.

“Jedna grupa pretraživala je ponovo ispod Skalina, jer tamo ima dosta pećina, grana, automobilskih guma...”, kazao je.

Sa Trga Republike juče u 15 sati u potragu je krenulo više od 100 vojnika, i policija i grupa građana.

Vojska je, u dvije grupe, pretraživala brdo Gorica i naselje Malo brdo, dok su policija i građani krenuli u pretragu Mareze i terena od Mareze prema Spužu.

Više građana koji su vidjeli vojnike u akciji “Vijestima” je kazalo da niko do sada nije detaljnije pretraživao teren.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da su svi raspoloživi resursi stavljeni u funkciju kako bi se pronašao i da se pretraga odvija u više pravaca.

Kazali su da su juče do 15 sati pretražene Kakaricka gora i Kuči, lijeva i desna obala Cijevne, u pravcu Dinoše i Zete i prema Graničnom prelazu Božaj, kao i teren naselja Cijevna.

Popodne su, kako navode, pretraživane obale Morače, od Vezirovog mosta uzvodno ka Smokovcu, kao i Cijevne - od Dinoše ka Trgaji.

“U potragu na terenu su uključeni i policijski psi i službeni konji. Za Ognjenom ne tragaju samo uniformisani policijski službenici dok su na dužnosti, već i kad su van radnog vremena - dakle u civilnoj odjeći, kao i policijski inspektori koji inače rade u civilu”.

Galerija

Bonus video: