Radnici Službe zaštite i spasavanja blokiraće Kolašin ako nadležni ne reaguju

Krivične prijave podnose zbog, kako ocjenjuju, nezakonite sistematizacije kojom je sedam njihovih kolega ostalo bez posla
1 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 09.05.2016. 19:08h

Radnici Službe zaštite i spasavanja podnijeće krivične prijave protiv predsjednice Opštine Željke Vuksanović, glavne administratorke Perunike Popović i v.d. komandira Miloša Vlahovića, zbog navodno nezakonite sistematizacije kojom je sedam njihovih kolega ostalo bez posla.

Vatrogasci su pozvali nadležne da reaguju i najavili da će blokirati ulaz u grad, ako reakcija izostane.

Zaposleni kojima je prestao radni odnos kažu da će nastaviti da dolaze na posao, bez obzira na rješenja koja su dobili.

Iz sindikalne organizacije tvrde da Vlahović ne može potpisivati rješenja o otkazu, niti bilo kakav akt, jer mu je, tvrde, Upravna inspekcija zabranila rad.

“Odmah smo kontaktirali Upravnu inspekciju, odnosno, inspektora Predraga Radovanovića koji nam je ponovo potvrdio da Vlahović ne može obavljati dužnost komandira naše službe, niti se moža javiti na već raspisani konkurs, jer je na snazi rješenje o zabrani njegovog rada. Mi smo tražili pismeno da što hitnije reaguje Upravna inspekcija, no Vlahović i dalje radi, pa je u petak sedam naših radnika dobilo rješenja o otkazu koje je on potpisao”, kazao je predsjednik Sindikalne organizacije Službe Vuksan Popović.

On tvrdi da u izradu akata o sistematizaciji u lokalnoj upravi, Centru za kulturu i Službi zaštite nije bio uključen sindikat, što predstavlja “elementarno kršenje radničkih prava”.

Bonus video: