Koke i jaja po EU standardima

Iz Ministarstva poljoprivrede juče je saopšteno da je farma proširila kapacitete za još 50.000 koka, “smještenih u objektu opremljenom po najsavremenijim standardima EU za ovu vrstu proizvodnje”
574 pregleda 2 komentar(a)
jaja_2, Foto: S.PRELEVIĆ
jaja_2, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 09.05.2016. 14:52h

Proširena farma u Martinićima ima 100.000 koka nosilja i godišnje će proizvoditi 33 miliona jaja.

Iz Ministarstva poljoprivrede juče je saopšteno da je farma proširila kapacitete za još 50.000 koka, “smještenih u objektu opremljenom po najsavremenijim standardima EU za ovu vrstu proizvodnje”.

“ Farma koju je prije godinu i po, uz zalaganje i podršku Ministarstva poljoprivrede, kupila nikšićka firma Agromont sada ima 100.000 koka nosilja i proizvdnju koja će na godišnjem nivou biti 33 miliona jaja. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović danas je obilježio pokretanje proizvodnje u novom objektu sa kavezima i linijom za proizvodnju i pakovanje konstruisanim po EU standardima. Dosadašnjim ulaganjem 3,5 miliona eura od devastirane farme napravljena je najmodernija 'fabrika' jaja u Crnoj Gori. Sa planovima neće stati, planiraju proizvodnju mladih koka za sopstvenu proizvodnju i prodaju, tov junadi, preradu povrća. Već su započeli ratarsku proizvodnju na 8 hektara, a planiraju i plasteničku”.

Bonus video: