Banka hrane: Pomozimo porodici Tvrdišić iz Bijelog Polja

Ni Senka ni njen muž Milorad ne rade, a u porodici ima djece raznih uzrasta
188 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2016. 07:44h

Iz Banke hrane pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu porodici Trvrdišić iz naselja Nedakusi u Bijelom Polju.

"U trošnoj kući, odmah pored školskog dvorišta živi porodica Tvrdišić. Roditelji sa svoje osmoro djece i devetim na putu, smješteni su u dvije sobice sa oronulim zidovima, vlagom i plafonima koji prokišnjavaju. Struje u kući imaju ali imaju i duga za istu pa im prijeti isključenje. Jedina česma u kući nalazi se u kupatilu , na kadi , a kako nemaju bojler, vodu griju u kazanu na šporetu. Porodica nema ni veš mašinu i sve stvari majka Senka (34) mora prati ručno, grijati vodu u kazanu i prati stvari na kadi, iako je u drugom stanju", navodi se u saopštenju.

Ni Senka ni njen muž Milorad (50) ne rade, a u porodici ima djece raznih uzrasta.

"Petoro od njih ide u školu : Jelena(13) - 7.razred, Ranko(12) - 6.razred, Radica(10) - 4.razred, Milena (8) - 2.razred, Maja (7) - prvi razred i na jesen i školu kreće Blagoje(5). Jedan obrok dnevno djeci roditelji obezbijede da pojedu svaki dan a više od toga kako koji dan. Ukoliko otac nađe posao da odradi tih dana bude i više. Bojan (4) i Nikola (2) su još mali za školu ali takođe imaju svoje potrebe koje roditelji moraju ispuniti a s obzirom da ne rade nigdje", rekli su iz Banke hrane.

Roditelji primaju socijalnu pomoć od 180 eura i ova suma ne može pokriti ni osnovne troškove.

"Evo vidite i sami u kakvim uslovima živimo, ne moram vam ništa detaljnije pričati. Dvoje djece je zbog vlage prehlađeno, a i mene bole leđa već nekoliko dana. Molim dobre ljude da pomognu koliko mogu, znam da je teško vrijeme i da je teško odvojiti i za sebe a kamoli za drugoga, ali bih vam bila jako zahvalna kad biste mi izašli u susret. Sve što bih željela je da se kuća ukrovi jer nam krov prokišnjava. I da se uvede topla voda u kuću jer bi mi to jako pomoglo", navodi Senka.

Galerija

Bonus video: