Tim OŠ "Pavle Rovinski" osvojio treće mjesto na evropskom takmičenju

Na zvaničnom web sajtu prvenstva objavljeno je da je učestvovlo 116 ekipa iz 40 zemalja svijeta, a na listi nagrađenih, pored učenika iz Brazila, Indije, Japana, Njemačke i ostalih, našli su se i crnogorski đaci
779 pregleda 1 komentar(a)
OŠ Pavle Rovinski, Foto: Vlada CG
OŠ Pavle Rovinski, Foto: Vlada CG
Ažurirano: 08.05.2016. 19:14h

Tim „Montebot“ iz Osnovne škole „Pavle Rovinski“ osvojio je treće mjesto u kategoriji mašinskog dizajna robota na evropskom takmičenju u Španiji.

Otvoreno evropsko prvenstvo „First Lego League“, održavalo se od 4. do 7. maja na Tenerifima u Španiji. Na zvaničnom web sajtu prvenstva objavljeno je da je učestvovlo 116 ekipa iz 40 zemalja svijeta, a na listi nagrađenih, pored učenika iz Brazila, Indije, Japana, Njemačke i ostalih, našli su se i crnogorski đaci.

Ekipa „Montebota“, učešće na ovom međunarodnom takmičenju je obezbijedila nakon pobjede na nacionalnom takmičenju First Lego Lige Montenegro 2016, koje je održano u OŠ "21. maj" u martu ove godine.

Pored nagrade u kategoriji dizajna robota, nagrada za najbolje trenere, pripala je drugom crnogorskom timu „Montero“ iz OŠ „Radojica Perović“.

Svake godine prvenstvo „First Lego League“ predstavlja jedan izazov, koji je zasnovan na realnim svjetskim naučnim temama, birajući najčešće one vrlo aktuelne. Ovogodišnji izazov, odnosno tema „First Lego League 2016“, je Trash Track ili reciklaža.

Bonus video: