CŽI će predložiti kasnu liniju do primorja

Iz CŽI su ocijenili da bi mnogi imali koristi od voza koji bi za Podgoricu polazio iz Bara oko 22 časa, dok bi ŽPCG dodatno zaradio
50 pregleda 0 komentar(a)
Kupački voz, Foto: Zoran Đurić
Kupački voz, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.05.2016. 08:19h

Nevladina organizacija (NVO) Centar za željeznička istraživanja (CŽI) pokreće inicijativu da se uvede još jedna linija kupačkih vozova do Bara.

“Ideja CŽI je da, u turističkoj sezoni, Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva uvede jedan par lokalnih putničkih vozova na relaciji Podgorica - Bar - Podgorica, sa polaskom iz Bara oko 22 sata”, navodi se u saopštenju ove NVO.

Zbog inicijative da se uvede kasna linija vožnje, CŽI ovu akciju pokreće pod sloganom “Kupanje do zalazka sunca”.

“Za uvođenje ovog para vozova nijesu potrebna nikakva ulaganja, jer se sa postojećim kapacitetima može obaviti ova usluga. Potrebno je da garnitura voza i vozno osoblje koji su već angažovani za prevoz putnika na ovoj relaciji naprave jedan obrt više. Prema važećem redu vožnje, zadnji polazak lokalnog putničkog voza iz Bara je u 19.30 časova”, piše u saopštenju.

Iz CŽI su ocijenili da bi mnogi imali koristi od voza koji bi za Podgoricu polazio iz Bara oko 22 časa, dok bi ŽPCG dodatno zaradio:

“CŽI raspolaže podacima da veliki broj kupača iz Podgorice koristi voz za odlazak na kupanje. Takođe, CŽI je u saznanju da je u sezoni izvjestan broj građana Podgorice zaposlen u Baru i Sutomoru i da bi najvjerovatnije koristili usluge željeznice, ako bi postojao odgovarajući polazak voza iz Bara. Kupači da uživaju u kupanju do kraja dana, zaposleni da idu na posao vozom, a ŽPCG bi od toga ostvario dodatne prihode.”

Bonus video: