Vjetroelektrana će iz Bara uskoro put Krnova

“Srećni smo zbog prilike da doprinesemo realizaciji investicije koja je od velikog značaja za Crnu Goru. Stručni tim zaposlenih... izvršio je neophodne pripremne aktivnosti uređenja otvorenog skladišnog prostora površine 40.000 metara kvadratnih i operativnog prostora na terminalu”, istakao je v.d. izvršnog direktora Sedat Kara
51 pregleda 5 komentar(a)
Vjetroelektrana, Bar, Foto: Slavko Radulović
Vjetroelektrana, Bar, Foto: Slavko Radulović
Ažurirano: 07.05.2016. 18:32h

Stručne službe kompanije Port of Adrija uspješno su prihvatile i pretovarile teret sa pet brodova, koji su dopremili elemente za izgradnju prve vjetroelektrane u Crnoj Gori.

Vjetroelektrana će biti izgrađena na Krnovu, a iz Port of Adrije je saopšteno da je pretovar obavljen od 19. aprila do 4. maja.

“Srećni smo zbog prilike da doprinesemo realizaciji investicije koja je od velikog značaja za Crnu Goru. Stručni tim zaposlenih... izvršio je neophodne pripremne aktivnosti uređenja otvorenog skladišnog prostora površine 40.000 metara kvadratnih i operativnog prostora na terminalu”, istakao je v.d. izvršnog direktora Sedat Kara.

Ocijenio je da su pokazali da imaju kapaciteta i stručnosti da realizuju najzahtjevnije projekte.

“Nastavljamo u tom pravcu kroz nabavku najsavremenije opreme za pretovar tereta i kontinuiranu obuku naših zaposlenih”.

Pojašnjeno je da je riječ o teretu nestandardnih dimenzija i da su pojedini elementi dugački 50 metara i teški više od 80 tona.

“Među dopremljenim elementima su elise vjetrenjača, tornjevi i generatori. Kompletne pretovarne i skladišne aktivnosti obavljene su uz poštovanje međunarodnih sigurnosnih i bezbjednosnih standarda... U narednom periodu očekuje se otprema do krajnje lokacije, unaprijed dogovorenom dinamikom”.

Bonus video: