Sajam suvenira u humanitarne svrhe u Petnjici i Rožajama: Prikupljeno 830 eura

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je sajam pod pokroviteljstvom tog resora održan u saradnji sa opštinama Rožaje i Petnjica i turističkim organizacijama tih opština
111 pregleda 1 komentar(a)
Sajam suvenira, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sajam suvenira, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 07.05.2016. 16:54h

Obrazovno-vaspitne ustanove u Rožajama i Petnjici organizovale su Sajam suvenira povodom proslave Decenije nezavisnosti Crne Gore čiji će prihod biti proslijeđen u humanitarne svrhe.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je sajam pod pokroviteljstvom tog resora održan u saradnji sa opštinama Rožaje i Petnjica i turističkim organizacijama tih opština.

“Od prodaje suvenira na Sajmu u Rožajama prikupljeno je 830 eura koji će biti donirani nevladionoj organizaciji "Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama"”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je od prodaje suvenira u Petnjici prikupljeno 800 EUR koji će biti donirani socijalno ugroženim porodicama Popara i Agović.

Učenici obrazovno-vaspitnih ustanova Rožaja i Petnjice su, kako se navodi, za posjetioce sajmova izveli kulturno-umjetničke programe.

“U okviru obilježavanja desetogodišnjice od obnove nezavisnosti sajmovi suvenira biće održani u svim opštinama Crne Gore”, podsjetili su iz Ministarstva.

Sajam suvenira će u ponedjeljak biti održan na gradskim trgovima u Andrijevici i Žabljaku.

Bonus video: