Turistička inspekcija zapečatila dva lokala u Bijelom Polju

U Bijelom Polju obavljeno je ukupno 79 nadzora u toku kojih je utvrđeno 87 nepravilnosti, zbog kojih su inspektori donijeli 21 rešenje o otlanjanju nepravilnosti, dva rešenja o zabrani rada, izdali 42 prekršajna naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 6.550 eura
86 pregleda 1 komentar(a)
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.05.2016. 11:13h

Turistička inspekcija je za vrijeme praznika tokom kontrole turističkih vodiča i ugostiteljskih objekata u Budvi, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, obavila ukupno 33 nadzora i utvrdila 20 nepravilnosti.

"Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su izdali jedno rješenje o zabrani rada zbog proširenja djelatnosti i osam prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 1.300 eura”, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Utvrđene nepravilnosti su se uglavnom odnosile na neisticanje deklaracija na proizvodima koji su predmet usluživanja, neisticanje vrste objekta i neposjedovanje knjige žalbi.

"Inspektori su djelovali i preventivno odnosno ukazali su na otklanjanje nepravilnosti u 17 slučajeva u kojima su utvrđeni lakši prekršaji, poput neisticanja radnog vremena i neisticanja cjenovnika”, dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da je Turistička inspekcija tokom prošle sedmice izvodila akcijske aktivnosti i u Bijelom Polju.

"Obavljeno je ukupno 79 nadzora u toku kojih je utvrđeno 87 nepravilnosti, zbog kojih su inspektori donijeli 21 rešenje o otlanjanju nepravilnosti, dva rešenja o zabrani rada, izdali 42 prekršajna naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 6.550 eura i zapečatili dva ugostiteljska objekta”, rekli su iz Uprave.

Utvrđene nepravilnosti, kako su naveli, su se uglavnom odnosile na nepostojanje deklaracija na alkoholnim pićima, neposjedovanje normativa hrane, neisticanje propisane vrste objekta i nevođenje knjige žalbi na propisan način.

Iz Uprave su naveli da su inspektori za lakše prekršaje opominjali subjekte, odnosno ukazali na otklanjanje nepravilnosti

Bonus video: