Načelnik Stijović: Od početka potrage radimo koordinisano

Stijović kaže da od momenta prijave o nestanku dječaka "policijski službenici konstantno preduzimaju koordinirane mjere i radnje na terenu u cilju njegovog pronalaska"
294 pregleda 6 komentar(a)
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Luka Zeković
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.05.2016. 13:53h

Svaki policijski službenik ne samo u Podgorici već i u Crnoj Gori upoznat je sa sadržajem prijave, odnosno posjeduje fotografiju, opis i ostale osobenosti opisa nestalog dječaka Ognjena Rakočevića, saopštio je Radovan Stijović, načelnik Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata i nasilja u porodici Centra bezbjednosti Podgorica.

"Prijava o nestanku maloljetnog O.R. iz Podgorice, starog 11 godina, zaprimljena je 04. maja u Centru bezbjednosti Podgorica. Prijavu je podnijela majka dječaka koja je kazala da se dječak tokom prethodne noći udaljio od kuće. Službenici CB Podgorica su istog dana, odmah po prijavi, osim lokalne raspisali i nacionalnu potragu za dječakom", naveo je Stijović.

Stijović kaže da od momenta prijave o nestanku dječaka "policijski službenici konstantno preduzimaju koordinirane mjere i radnje na terenu u cilju njegovog pronalaska."

"Do sada su pretraženi svi pravci koji vode od kuće dječaka ka bližoj i široj teritoriji grada, a to podrazumijeva da je od strane policijskih službenika pretraženo brdo Gorica koje se nalazi u neposrednoj blizini kuće, bivša vojna kasarna Morača, Njegošev park, lijeva i desna obala rijeke Morače i sama rijeka, kao i svi ostali djelovi grada na teritoriji Glavnog grada. Osim uniformisanog i civilnog sastava službenika CB Podgorica, u pretragu su uključeni policijski službenici iz sjedišta Uprave policije, Posebne jedinice policije uz angažovanje pasa tragača, ronici Specijalne antiterorističke jedinice, a koji su u stalnom kontaktu sa Dežurnom službom CB Podgorica, uz koordinaciju Službe za potražnu djelatnost i dežurnih starješina CB-a. Podršku policiji u traganju za dječakom pružaju Sektor za vanredne situacije MUP-a, Vatrogasna služba, Komunalna policija, pitomci Policijske akademije, udruženje kajakaša i druga sportska udruženja, nevladine organizacije, taksi udruženja, druga udruženja i građani, na čemu smo im izuzetno zahvalni", naveo je Stijović.

Stijović je objasnio da su službenici CB Podgorica izuzeli i predgledali snimke sa nadzornih kamera na objektima u blizini kuće dječaka kao i na teritoriji grada gdje je od strane građana prijavljeno policiji da je primijećeno lice sličnih karakteristika kao dječak, ali da snimci koji su do sada pregledani nisu bili od pomoći jer na njima nije primijećen Ognjen.

"Potraga se, osim na terenu, istog dana kada je prijavljen nestanak dječaka vršila i uz upotrebu drona koji je ustupljen od strane građanina, a koji je vršio snimanje nepristupačnog terena obale Morače i ostalih djelova grada. U potragu je uključena i Avio – helikopterska jedinica MUP-a koja iz vazduha pretražuje zone teritorije Glavnog grada. Pretraga terena je i do sada vršena zajedno sa građanima, uz plansku koordinaciju i predvođenje policije. Takođe, građani su se i mimo toga samoorganizovali i pretraživali teren. Budući da policijski službenici svo vrijeme postupaju po planu potrage za dječakom, u cilju raspoređivanja svih zainteresovanih uključenih u potragu na najbolji mogući način, već smo pozvali građane da se danas u 15,00 časova okupe na Trg Republike u centru Podgorice, odakle ćemo svi zajedno, uz predvođenje policije, nastaviti planski pretragu terena koja traje od dana prijave nestanka dječaka. S tim u vezi, koristim priliku da zamolim građane koji planiraju da organizovano vrše pretragu da o tome blagovremeno obavijeste policiju, kako ne bi došlo do preklapanja više grupa na istom mjestu, odnosno kako bismo sinhronizovano rasporedili ljudstvo i tehniku kojima raspolažemo", zaključuje Stijoivć.

Bonus video: