SDP Berane: Lokalna vlast da odustane od naplate parkinga

Parking servis u Beranama počinje sa radom 9. maja i cijene su već definisane, a odluku o tome nije moguće promijeniti
56 pregleda 0 komentar(a)
parking, Foto: Shutterstock.com
parking, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.05.2016. 09:00h

Opštinski odboro SDP Berane kritikovao je lokalnu upravu zbog odluke o otvaranju parking servisa i, kako su saopštili, "naturanju još jednog nameta ionako siromašnim građanima".

"Razumijemo potrebu za otvaranjem novih radnih mjesta i udomljavanjem petnaestak radnika, ali mislimo da nije ni vrijeme, a ni potreba za parking servisom od 660 mjesta koji neće trajno riješiti saobraćajne probleme u našem gradu", navodi se u saopštenju.

U SDP-u smatraju da parking ne bi trebalo naplaćivati ispred svake zgrade "jer to dovodi ljude u gradskom jezgru u situaciju da im znatno otežava svakodnevni život".

"Korist za budžet po ovom osnovu je mala, a šteta za građane velika. Zbog toga pozivamo da se ova odluka preispita, prije nego bude kasno", navodi se u saopštenju SDP koja nije parlamentrana stranka u Beranama.

Parking servis u Beranama počinje sa radom 9. maja i cijene su već definisane, a odluku o tome nije moguće promijeniti.

U Parking servisu i lokalnoj upravi u Beranama smatraju da je naplaćivanje parkinga neminovnost u cilju zavođenja saobraćajnog reda u gradu i da parking servisi već od ranije postoje u svim većim gradovima na sjeveru.

Preduzeće Parking servis Berane je projektovano da bude samodrživo i da ne opterećuje gradski budžet.

Bonus video: