Kolašninski vatrogasci zvali policiju: Vlahović ih "opet provocira"

Ponašanje pojedinih zaposlenih je drsko, bezobrazno i nevaspitano, odgovorio je v.d. komandira Miloš Vlahović
119 pregleda 2 komentar(a)
Miomir Vukajlović, Foto: Dragana Šćepanović
Miomir Vukajlović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 06.05.2016. 07:00h

Zaposleni u kolašinskoj Službi zaštite i spasavanja ponovo su zvali policiju, jer ih je, kako tvrde, provocirao v.d. komandira Miloš Vlahović.

Vatrogasci kažu da je Vlahoviću Upravna inspekcija zabranila rad prije dva mjeseca i da u Službu dolazi samo kako bi izazivao konflikte.

“On je jutros došao sa namjerom da vjerovatno otpušta radnike i počeo da provocira, pa smo morali da pozovemo policiju, kako bi ga udaljili iz prostorija. Ometa nam rad. Nećemo poštovati rješenja koja on donosi, njemu je odavno zabranjen rad i ne može da se javi na konkurs. Mi ćemo, bez obzira na njegove odluke, i dalje dolaziti na posao i nikakva sila u tome ne može da nas spriječi”, kazao je juče Miomir Vukajlović, jedan od zaposlenih.

On je istakao da je Upravna inspekcija prije dva mjeseca konstatovala da Vlahović nema položen stručni ispit za rad u državnim organima, kao ni pet godina radnog iskustva na poslovima zaštite i spasavanja.

Vlahović je potvrdio da je policija intervenisala.

“Nadležni organi će reći svoje o situaciji u Službi. Samo mogu da kažem da je ponašanje pojedinih zaposlenih drsko, bezobrazno i nevaspitano”, rekao je Vlahović.

Nakon što se početkom aprila Vlahović vratio sa odmora, vatrogasci su takođe zvali policiju, tvrdeći da im ometa rad.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović tada je “Vijestima” rekla da su otklonjene sve nepravilnosti koje je Upravna inspekcija konstatovala.

Rekla je i da je raspisan konkurs za komandira Službe.

Nakon završene sistematizacije, u toj Službi radiće duplo manje zaposlenih nego što ih je bilo prije godinu.

Bonus video: