Ognjena nema, potraga ne staje

Policija tvrdi da su nekoliko puta pretražili sva mjesta na kojima je nestali dječak navodno viđen
96 pregleda 34 komentar(a)
Ognjen Rakočević, Foto: Facebook/Podgorički vremeplov
Ognjen Rakočević, Foto: Facebook/Podgorički vremeplov
Ažurirano: 06.05.2016. 05:45h

Dva dana ga nema. Plašim se da se spustio do Morače, jer je puno volio vodu, ali se nadamo da ćemo ga naći, kazao je "Vijestima" Branko Rakočević, otac jedanaestogodišnjeg Ognjena koji je nestao u noći između utorka i srijede.

Dodao je da je ronilac Milan Ivanović pretražio rijeku od hotela "Ambasador" do mosta Milenijum i rekao im da mu nadu daje to što ga tu nije našao.

"Obično je tu nalazio utopljenike, ali ga brine što ga nema već dva dana”, kazao je Rakočević.

Plavokosog jedanaestogodišnjaka koji boluje od autizma prethodna dva dana su bezuspješno tražili porodica, građani, policija, ronioci, vatrogasci...

Ognjen je prije dvije noći bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke, izašao iz kuće u Ulici Vaka Đurovića, u Podgorici, i od tada mu se izgubio trag.

Dječak ima svijetao ten, plave oči i visok je oko 150 centimetara.

Od kada je njegova majka Valentina primijetila da ga nema u kući, potraga za njim nije prestajala.

Napravljena je i aplikacija za brzu koordinaciju potrage za Ognjenom Rakočevićem.

Pripadnici Posebne jedinice policije pretraživali su juče kanjon Morače ispod stare Zlatice, kod Smokovca, dio od Željezničkog do Krivog mosta, a Ognjena su tražili i u kanjonu Cijevne.

Korito Morače pretraživali su i ronioci Specijalne jedinice policije.

Jedanaestogodišnjaka su tražili i građani podijeljeni u više grupa, a policiji je prijavljivano da je viđen na Koniku, Zlatici, u Maslinama...

“Vijestima” je iz policije rečeno da su sve lokacije na kojima je prijavljeno da je moguće viđen pretražili po nekoliko puta.

Apel oca da oni koji ne mogu da pomognu, makar “ne zezaju” - ni juče nije važio za pojedinice.

Dok se više stotina građana pridružilo potrazi za jedanaestogodišnjakom, neko je otvorio Ognjenov lažni profil na Fejsbuku i napisao:

"Opušteno momci, sve je u redu, nisam vi ja na Goricu, nego Preko Morače".

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. Porodica moli i sve koji dječaka vide, da ga uzmu za ruku i zadrže dok po njega ne dođu oni ili policija.

Bonus video: