Herceg Novi: Obustava dotoka vode sa Plata od 14. do 30. maja, ali potrošači bez restrikcija

Potrošači će na raspolaganju imati 260 litara vode u sekundi iz lokalnih izvorišta Opačica, Crnica i iz Potkopa u Mojdežu, ali i iz lokalnog izvorišta Konavalima
0 komentar(a)
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.05.2016. 13:56h

Zbog redovnog godišnjeg remonta objekata i postrojenja HE na Trebišnjici, planirano je pražnjenje tunela za HE Dubrovnik od 14. do 30. maja. U tom periodu Herceg Novi neće dobijati 450 litara vode u sekundi iz sistema Trebišnjica Plat preko Konavala u susjednoj Hrvatskoj.

"U periodu obustave dotoka vode preko Plata neće biti restrikcija, ali će biti prekida vodosnabdijevanja", saopšteno je iz lokalne uprave.

Potrošači će na raspolaganju imati 260 litara vode u sekundi iz lokalnih izvorišta Opačica, Crnica i iz Potkopa u Mojdežu, ali i iz lokalnog izvorišta Konavalima.

"Zbog radova na rekonstrukciji starog cjevovoda u dužini 720 metara od prekidne komore u Radanovićima, što je prvi segment projekta priključenja Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja. Regionalni vodovod neće moći u ovom periodu da isporučuje oko 60 litara vode preko Tivatskog vodovoda. Podsjećamo da je lani dio hercegnovske rivijere iz tog sistema dobijao oko 60 litara vode u sekundi".

Do ljeta naredne godine projekat bi trebalo da bude završen. Tada će Opština Herceg- Novi dobijati oko 200 litara vode sa izvorišta Bolje sestre pored Skadarskog jezera.

Bonus video: