Radnici optužuju Rakočevića: Preko DPS-a parazitirao u Opštini

"Ne možemo da ne poštujemo Vaš umjetnički rad, ali kao čovjek i humanista set se pokazali u najgorem mogućem svijetlu. Nema odbrane, Rakočeviću, od istine da ste, zajedno sa ostalim glumcima i umjetnicima iz Savjeta Centra za kulturu, ostavili bez hljeba 26 zaposlenih, odnosno, 26 porodica"
81 pregleda 42 komentar(a)
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.05.2016. 12:33h

Radnici Centra za kulturu, koji su, kako tvrde, ostali bez posla nezakonitom sistematizacijom najavili su da će tužiti Zorana Rakočevića, člana Savjeta te ustanove.

Razlog za to su, kako navode u reagovanju, Rakočevićeve tvrdnje, kojima je nedavno obrazložio neophodnost smanjenja broja zaposlenih u Centru. Bivši radnici su članu Savjeta, koji je glumac i reditelj Kolašinskog pozorišta, kazali da podsjeća na neke omražene istorijske ličnosti i vođe „ kojima su megalomanske ideje bile važnije nego životi ljudi“.

Za Rakočevićevu argumentaciju tvrde da je „znak nevaspitanja i frustracije“.

„Ne možemo da ne poštujemo Vaš umjetnički rad, ali kao čovjek i humanista set se pokazali u najgorem mogućem svijetlu. Nema odbrane, Rakočeviću, od istine da ste, zajedno sa ostalim glumcima i umjetnicima iz Savjeta Centra za kulturu, ostavili bez hljeba 26 zaposlenih, odnosno, 26 porodica. Vrijedno ste registrovali svoje nagrade i priznanja, ali zbog čega se nijeste osvrnuli na nagrade i priznanja KUD-a, stalne manifestacije u Zavičajnom muzeju, likovne kolonije i književne večeri. Nijesu kultura samo glumci amaterskog pozorišta, iako je neosporan vaš udio. Nije Vas briga za svjetske, evropske i balkanske prvake u karateu, čiji je trener radio u Centru i kojeg ste baš Vi ostavili bez posla", navodi se u reagovanju bivših radnika te ustanove.

Oni tvrde da je i Rakočević „preko Demokratske partije socijalista (DPS) parazitirao u Opštini“.

Traže da odgovori i da li je on primjljen na posao mendžera u skladu sa zakonom. Radnici kažu i da su „četiri godine obezbjeđivali zaradu za vođu ansambla KUD-a, dok je studirao.

"Pošto dobro računate, mogli biste da izračunate koliko ste Vi i on pojeli opanaka, a zavjese i reflektore ostavite nama. Vaša mržnja prema nama ogleda se u Vašim riječima. Vaš revanšizam je razllog za ovakvu sistematizaciju. Hvala Vam na dobrom materijalu za predstojeće tužbe, a daćemo Vam priliku da pred nadležnim sudom dokažete svoje riječi. U Vašim epskim monolozima se ne pronalazimo. Dajemo Vam još jednu priliku da kažete za nas nešto, ukoliko ste predhodno zaboravili, i napravite još jednu reklamu preko radnik, koje ste sramno otpustili", napisali su bivši radnici Centra za kulturu.

Bonus video: