Problem mještana Vraćenovića: Struja nestaje i 10 puta dnevno

Iz EPCG su “Vijestima” kazali da su intenzivirali radove, zbog kojih moraju u određenim terminima isključivati pojedine vodove
77 pregleda 2 komentar(a)
škola Vraćenovići, Foto: Svetlana Mandić
škola Vraćenovići, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.05.2016. 18:44h

Mještani Vraćenovića, mjesne zajednice udaljene 50 kilometara od Nikšića, godinama imaju problema sa strujom, a u posljednje vrijeme dešava se da nestane i po desetak puta dnevno.

Mještani tvrde da struja nestane čim malo malo dune vjetar, ili počne kiša da pada.

“Živimo u 21. vijeku, a kao da smo 19. Nemam struje gotovo svaki dan. Malo se naoblači, a nama isključe struju. Plašimo se da će nam svi kućni aparati pregoreti”, kazao je jedan od mještana.

Tvrde da su problem prijavljivali Elektroprivredi i Distribuciji, ali da se situacija nije poboljšala.

Iz EPCG su “Vijestima” kazali da su intenzivirali radove, zbog kojih moraju u određenim terminima isključivati pojedine vodove.

"Desetokilovoltni dalekovod Petrovići, koji je napojnik za to područje, prostire se u dužini do 60 kilometara i velikim dijelom prolazi preko područja veće nadmorske visine na kojima su intenzivna atmosferska pražnjenja, a u zimskom periodu i snijeg i jaki vjetrovi. Sve to izaziva prekide u napajanju električnom energijom, bez obzira koliko je mreža dobra, a loša pristupačnost terena usporava pronalaženje i otklanjanje uzroka tih prekida. Svjesni smo neprijatnosti koje izazivaju prekidi u napajanju električnom energijom, ali će nakon planiranih investicija na tom dijelu mreže potrošači imati sigurnije i pouzdanije napajanje električnom energijom".

Bonus video: