Raspisan tender za koncesiju za let Budimpešta – Podgorica

„Tender je raspisan u skladu sa standardima Evropske unije (EU). Konstatovano je da će te i slične aktivnosti imati značajan uticaj na dalje povezivanje u dijelu investicija“,
0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Kristijan Poša, Foto: Mrt.gov.me
Branimir Gvozdenović, Kristijan Poša, Foto: Mrt.gov.me
Ažurirano: 04.05.2016. 14:36h

Tender za koncesiju za let na liniji Budimpešta – Podgorica raspisan je, dok se izbor kompanije koja će ga realizovati očekuje sredinom godine, saopšteno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa ambasadorom Mađarske Christianom Poshom.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su saopštili da su Gvozdenović i Posha razgovarali o povezivanju dvije zemlje u turizmu.

Posha je upoznao Gvozdenovića da je raspisan tender za koncesiju za let Budimpešta – Podgorica, koji će se realizovati četiri godine, dva puta sedmično.

Uspostavljanje linije se, kako je saopšteno, očekuje u toku ove godine.

„Tender je raspisan u skladu sa standardima Evropske unije (EU). Konstatovano je da će te i slične aktivnosti imati značajan uticaj na dalje povezivanje u dijelu investicija“, navodi se u saopštenju.

Gvozdenović i Posha su se složili da saradnja u oblasti turizma ide uzlaznom putanjom, posebno uzevši u obzir povećanje broja turista.

„Samo za prva dva mjeseca ove godine Crnu Goru je posjetilo 88,15 odsto više mađarskih turista, koji su ostvarili 60,23 odsto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine“, dodaje se u saopštenju.

Crnu Goru je u prošloj godini posjetilo preko 16 odsto više turista iz Mađarske, koji su ostvarili oko 20 odsto više noćenja.

Gvozdenović i Posha su, kako se navodi, razgovarali i o daljem poboljšanju avio linija.

Na sastanku je konstatovano da je napredak u crnogorsko-mađarskim odnosima, velikim dijelom rezultat rada Mješovite komisije između dvije države koja je oformljena 2009. godine.

Bonus video: