Zavod za metrologiju nagrađuje kreativne osnovce

Autori tri najbolja rada biće nagrađeni tablet računarom. Druga nagrada, takođe za sve kategorije, je digitalna tabla za crtanje, dok će autorima trećeplasiranih radova biti uručene bežične slušalice
54 pregleda 0 komentar(a)
Zavod za metrologiju, Foto: Zavod za metrologiju
Zavod za metrologiju, Foto: Zavod za metrologiju
Ažurirano: 04.05.2016. 09:42h

Zavod za metrologiju organizuje Konkurs za najbolje kreativne radove na temu „Mjerenja u dinamičnom svijetu“ povodom obilježavanja deset godina rada Zavoda.

Konkurs će biti otvoren od 05. maja do 01. jula i namijenjen je učenicima šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

Učenici šestih razreda bi trebalo da se izraze kroz likovne radove, učenici sedmih razreda izradom makete ili modela, a učenici osmih razreda bi trebalo da napišu literarni rad odnosno esej.

U svojim radovima učenici bi trebalo da opišu kako metrologija, kao nauka o tačnom i pouzdanom mjerenju, utiče na svakodnevni život.

Svi radovi se dostavljaju poštom ili lično na adresu: Zavod za metrologiju, Kralja Nikole 2, 81000 Podgorica, sa naznakom „Konkurs za najbolje likovne radove“.

Žiri, odnosno stručna komisija ocjeniće i rangirati dobijene radove.

Autori tri najbolja rada, za sve kategorije, biće nagrađeni tablet računarom. Druga nagrada, takođe za sve kategorije, je digitalna tabla za crtanje, dok će autorima trećeplasiranih radova biti uručene bežične slušalice.

Imena nagrađenih učenika biće objavljena početkom septembra, a nagrade će biti uručene 14. septembra, kada Zavod za metrologjiu proslavlja 10 godina rada.

Bonus video: