PROJEKAT VRIJEDAN 60 HILJADA EURA

Rekonstruisan poljoprivredni objekat u ZIKS-u

Iz ZIKS-a su kazali da su zadovoljni spovedenim projektnim aktivnostima
465 pregleda 0 komentar(a)
Rekonstruisane prostorije, Foto: ZIKS
Rekonstruisane prostorije, Foto: ZIKS
Ažurirano: 25.12.2018. 19:01h

Šezdeset hiljada eura uloženo je u rekonstrukciju i opremanje poljoprivrednog objekta u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), kao i u obuku zatvorenika koji će raditi u njemu.

Kako je saopšteno, projekat je implementirala organizacija HELP, na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji sa ZIKS-om.

Projekat je, kako je pojašnjeno, podrazumijevao rekonstrukciju poljoprivrednog objekta za 1,7 hiljada koka nosilja i njegovo opremanje hranilicama i pojilicama.

„Projektnim aktivnostima obuhvaćena je i podrška stolarskoj i mašinbravarskoj radionici kroz nabavku opreme, alata i mašina, a sve u cilju poboljšanja uslova rada zatvorenika u ovim radionicama kao i stvaranja mogućnosti za dodatne aktivnosti“, kaže se u saopšteenju ZIKS-a.

Pored toga, sprovedene su i stručne obuke za devet zatvorenika, koji su dobili sertifikate o završenoj obuci – sedam za poslove stolara i dva za poslove mašinbravara.

„Danas je u rekonstruisanom objektu za koke nosilje useljeno jato od 1,5 hiljada nosilja, što će dovesti do povećanja broja radno angažovanih zatvorenika i pozitivno uticati na tretman zatvorenika, kao i povećanje sopstvenih prihoda ZIKS-a“, nvodi se u saopštenju.

Iz ZIKS-a su kazali da su zadovoljni spovedenim projektnim aktivnostima, ukupne vrijednosti od 60 hiljada eura, koje su sufinansirane od donacije Ministarstva vanjskih poslova Njemačke, preko Pakta za stabilnost za jugoistočnu Evropu, u iznosu od 30 hiljada eura.

Kako su naveli, preostali dio novca obezbijeđen je iz budžeta Zavoda za ovu godinu.

„Rezultati koji su ostvareni kroz ovakakav modalitet saradnje, ukazuje na potrebu za daljom saradnjom na sličnim projektima“, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas