Agencija upozorila TV Budva zbog izvještavanja

NVO „Bazar“, koja okuplja 40 zakupaca štandova na platou ispred Jadranskog sajma, a koje je Opština nacrtom Plana privremenih objekata izbrisala u narednom petogodišnjem periodu, uputila je porogovor Agenciji zbog načina rada ove medijske kuće
782 pregleda 0 komentar(a)
Planiraju šetalište bez štandova, Foto: Vuk Lajović
Planiraju šetalište bez štandova, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.12.2018. 20:55h

Agencija za elektronske medije prihvatila je prigovor NVO „Bazar“ i izrekla upozorenje lokalnom javnom servisu RTV Budva zbog kršenja Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima.

NVO „Bazar“, koja okuplja 40 zakupaca štandova na platou ispred Jadranskog sajma, a koje je Opština nacrtom Plana privremenih objekata izbrisala u narednom petogodišnjem periodu, uputila je porogovor Agenciji zbog načina rada ove medijske kuće.

„NVO ‘Bazar’ je zbog toga predlagala da se Budžetom opredijeljeni transferi TV Budvi umanje, međutim aktuelna vlast, kao predlagač je upravo upravo takvoj TV Budva, koja je pod upozorenjem Agencije, nakon javne rasprave predložila uvećana sredstva“, kazao je predsjednik te NVO Božidar Banović.

On je kazao da je prigovorom NVO „BAZAR“ ukazala da TV Budva obesmišljava javnu raspravu o budžetu Opštine jer u emitovanim prilozima nije bilo moguće čuti glas onih koji su iznosili primjedbe na Nacrt budžeta.

“Prigovor se odnosio i na ignorisanje aktivnosti NVO „Bazar“ od TV Budva jer u kontinuitetu nije objavljivala reagovanja ove NVO povodom Nacrta plana privremenih objekata. Aktuelna vlast sistemski i planirano suprotno javnim proklamacijama i javnom interesu otežava, obesmišljava i onemogućava učešće građana u vršenju vlasti. O ovakvim namjerama svjedoči i predlog novog Statuta kojim se učešće građana u vlasti putem Građanske inicijative podvodi pod režim provjere i pritiska od strane lokalne vlasti. Predlogom statuta otežava se prikupljanje potpisa građana koji podržavaju inicijativu jer se postupak prikupljanja potpisa vodi pred nadležnim organom Opštine“, kazao je Banović.

Iz te NVO su apelovali na odbornike da na sjednici SO u četvrtak djeluju u interesu građana i ulože amandmane na Predlog statuta, Predlog budžeta i drugih akata koji se donose na štetu građana“, naglasio je Banović.

Bonus video: