Nema imena za devet nekretnina

Prema katastarskim podacima, stanovi, koji su objavljeni bez podataka o imenima lica, ovde se da su svojina glavnog grada
5 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.05.2016. 16:01h

U konačnom spisku Komisije za popis i sređivanje registraturske građe, iako se navodi da su popisani podaci (imena, odluke i rješenja), a koji se odnose na dodjelu stanova za vrijeme mandata gradonačelnika Miomira Mugoše, ima devet nekretnina, za koje nije navedeno ko su vlasnici.

Na spisku se nalaze 524 nekretnine, a za stanove bez podataka kome su dodijeljeni, navodi se kvadratura i drugi katastarski podaci.

“Sređeni i popisani podaci (imena, odluke i rješenja) koji se odnose na dodjelu stanova, objavljeni su na web stranici Glavnog grada, čime je ispoštovan princip transparentnosti rada gradske uprave. Prema tome, Komisija je objavljivanjem navedenih podataka završila zadatak zbog kojeg je obrazovana”, saopšteno je prije nekoliko dana iz Glavnog grada.

Prema katastarskim podacima, koje su provjerile „Vijesti ”, svi stanovi, koji su objavljeni bez podataka o imenima lica, kojima su dodijeljeni, vode se da su svojina Glavnog grada.

Među tim nekretninama je između ostalih stan pod rednim brojem 150 na spisku Komisije, za koji se navodi da je površine 43 kvadrata, nalazi se na parceli 3120/5 Katastarka opština Podgorica II.

Tako je i za stan pod brojem 147. od 50 kvadrata, na parceli broj 4510/2 KO Podgorica III, koji se nalazi u potkrovlju, u objektu br.1, označen kao PD 61”.

Podataka, kome su dodijeljeni, iako su objavljeni u spisku, nema za stan površine 33 kvadrata katastarska parcela 3925/3 KO Podgorica III, nekretninu od 43 m2, 3120/8 KO Podgorica II, kao i stan od 42 kvadrata iz Lista nepokretnosti 5517 KO Podgorica III. Ni za stan površine 60 kvadrata, k.p.3120/10 KO Podgorica II ne zna se kome je dodijeljen.

Bonus video: