„Ryanair“ želi da leti iz Tivta

„Tivat je jedan od aerodroma koji su nam trenutno najprivlačniji za širenje naših operacija u regionu. Da su mu cijene usluga niže, ovaj bi aerodrom i znatno ranije bio dio naših planova.“, kazao je Melado
217 pregleda 13 komentar(a)
Ryanair, Foto: Ryanair
Ryanair, Foto: Ryanair
Ažurirano: 01.05.2016. 07:09h

Najveća evropska lou-kost aviokompanija, irski „Ryanair“ namjerava da svoju ekspanziju u Crnoj Gori nastavi preko aerodroma Tivat. Potvrdio je to portalu „Exyuaviation“ direktor za planiranje ruta u „Ryanairu“ Luis Fernandez Melado.

„Tivat je jedan od aerodroma koji su nam trenutno najprivlačniji za širenje naših operacija u regionu. Da su mu cijene usluga niže, ovaj bi aerodrom i znatno ranije bio dio naših planova.“, kazao je Melado.

„Ryanair“ je u Crnoj Gori prisutan već tri godine, a ta aviokompanija leti sa podgoričkog aerodroma za London i Brisel. Obje linije do sada su im se pokazale vrlo uspješnima, pa će „Ryanair“ od septembra uvesti i novu liniju iz Podgorice za Berlin, nakon čega irska kompanija računa da će godišnje iz i ka Crnoj Gori prevoziti oko 90 hiljada putnika. Namjeravaju da se šire i dalje na našem tržištu, uvođenjem i letova iz Tivta i to najvjerovatnije za Italiju i Njemačku.

„Ovo je pravo vrijeme da proširimo naše operacije u Crnoj Gori i regionu Na žalost, u protekle tri godine naše je rast na tom tržištu bio limitiran zbog nedostatka dovoljnog broja aviona u našoj floti. Sada međutim, kada u flotu uskoro dodajemo deset novih aviona, svako da ćemo povećati naš saobraćaj i prema Crnoj Gori i prema Srbiji. Izuzetno smo zainteresovani da aerodrom Tivat uključimo u našu mrežu.“, kazao je „Ryanairov“ direktor za razvoj ruta, dodajući da za uslove koje ta kompanija dobija kod vazdušnih luka u regionu, prvenstveno u Grčkoj i na Kipru, cijene usluga što im ih nude preduzeće „Aerodromi Crne Gore“ su prilično visoke.

„Ryanair“ inače, raspolaže sa flotom od preko 320 aviona tipa „boing 737-800“, a ta kompanija leti na skoro 200 destinacija.

Redovan saobraćaj sa Tivtom iz Mančestera već je uspostavila britanska lou-kost kompanija „EasyJet“ koja će početkom juna uvesti i novu liniju London-Tivat, a uskoro će liniju za Moskvu iz Tivta uspostaviti i ruska lou-kost komnpanija „Pobeda“.

Bonus video: