Davidović kupio hotel Admiral od Rusa

Davidović je kazao “Vijestima” da je platio manje nego što su Rusi ranije tražili. U Budvi se spekulisalo da su vlasnici za hotel tražili dva miliona eura
726 pregleda 14 komentar(a)
hotel Admiral, Foto: Arhiva Vijesti
hotel Admiral, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.04.2016. 09:26h

Nikšićki biznismen Miodrag-Daka Davidović kupio je hotel “Admiral“ u Budvi od ruske “Metropol grupe”.

Davidovićeva kompanija “Neksan“ otkupila je prije nekoliko dana firmu “Admiral Montenegro“ na koju je u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine uknjižen nekada najluksuzniji hotel u Crnoj Gori.

Prema Centralnom registru privrednih subjekata, “Neksan” je zvanično 28. aprila upisan kao stoodstotni vlasnik firme “Admiral Montenegro“, a za izvršnog direktora imenovan je Damjan Abramović, zet nikšićkog biznismena.

Davidović je juče potvrdio za “Vijesti” da je njegova firma kupila oronuli hotel. On je kazao da je platio manje od dva miliona eura, koliko su navodno ranije tražili dosadašnji vlasnici.

“'Admiral' će ostati hotel, mora se ući u značajnu rekonstrukciju i adaptaciju, jer je u lošem stanju. Ipak, to neće moći biti urađeno za ovu sezonu, ali za narednu sigurno“, kazao je on.

Aktuelnim planskim dokumentima, na parceli gdje se nalazi „Admiral“ ucrtana je višespratna građevina i riječ je o mješovitoj zoni.

“Ako budemo rušili hotel, izgradićemo novi”, istakao je Davidović.

Da se prodaje praktično zapušteni hotel bilo je jasno proteklih mjesec dana, jer se vodila “oštra borba“ između nekoliko građevinskih biznismena u Budvi. Navodno, iako su ga prije sedam godina kupili za nevjerovatnih 10 miliona eura od beogradskog biznismena Nenada Đorđevića, Rusi su “Admiral“, u koji godinama ništa nijesu ulagali, ponudili za dva.

Ruska “Metropola grupa” prije deceniju je kupila poznatu beogradsku agenciju “Putnik“ za nevjerovatnih 40 miliona eura. Ubrzo su se Rusi odlučili da svoj biznis prošire i na Crnu Goru.

Tada “Metropol grupa“ kupuje od beogradskog biznismena i nekadašjeg visokog funkcionera JUL-a Nenada Đorđevića hotel „Admiral“, koji je bio u dobrom stanju.

To se dešava u vrijeme kada Đorđević rasprodaje svoju imovinu u Crnoj Gori.

Nakon što je kontroverznom srpskom biznismenu Stanku Subotiću Canetu prodao tri hektara zemlje na ostrvu Sveti Nikola za 20 miliona eura, Đorđević prodaje i hotel “Admiral”.

S obzirom na to da Rusi nijesu uložili ništa u hotel, nekadašnji “Admiral” pao je sa pet na tri zvjezdice.

Rusi prodaju i zemlju na Sv. Marku?

"Metropol grupa" ponudila je na prodaju, navodno, i drugu veliku nekretninu koju je trgovala u Crnoj Gori - ostrvo Sveti Marko u Bokokotorskom zalivu.

"Metropol" je kupio 30 hektara na ostrvu od beogradskog "Putnika" za 18 miliona eura i imao je velike planove, koji se nijesu realizovali.

Namjeravali su da grade prvi hotel sa šest zvjezdica u Crnoj Gori, 108 privatnih vila, pristanište za jahte sa 140 vezova, jahting-klub, restoran i ostale prateće sadržaje, čemu su se protivili mještani.

Investicija je bila “teška” ukupno 450 miliona eura, ali je sve je ostalo na kompjuterskoj animiaciji.

Bonus video: