Udaren temeljac za Porto Budva

Ramaj i Sijarić su upravo završili luksuzni devetospratni stambeno-poslovni kompleks Victoria residence u Budvi
608 pregleda 28 komentar(a)
Porto Budva, Foto: ALART
Porto Budva, Foto: ALART
Ažurirano: 29.04.2016. 19:03h

Kamen-temeljac za gradnju luksuznog kompleksa “Porto Budva” postavljen je juče na parceli udaljenoj stotinjak metara od Starog grada.

Kosovsko-crnogorska kompanija “Alart centar”, Nasera Ramaja i Alena Sijarića, na tom mjestu planira gradnju devetospratnice od gotovo 40.000 metara kvadratnih.

Parcela je do skoro bila uknjižena na šefa budvanskog parlamenta Bora Lazovića.

Boro i njegov brat Jovo sklopili su u avgustu prošle godine ugovor o zajedničkoj gradnji sa kompanijom "Alart centar", koju su prethodno Ramaj i Sijarić kupili od ukrajinskog biznsimena.

Lazovići su još prije tri godine sa Ukrajincem zaključili identičan ugovor i čak dobili građevinsku dozvolu za gradnju kondo hotela "Porto Budva".

Posao je, međutim, propao jer su prve komšije pred Upravnim sudom oborile dozvolu koju je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Potom je Ramaj , koji u Budvi trenutno slovi za najjačeg građevinskog biznismena, otkupio firmu od Ukrajinca i postigao sudsko poravnanje sa komšijama, o čemu su “Vijesti” ranije pisale...

Opštinski Sekretarijat sredinom aprila je izdao građevinsku dozvolu i dozvolio da gradnju na atraktivnom zemljišnom kompleksu od gotovo 6.000 kvadrata.

Kompleks "Porto Budva", kako piše u građevinskoj dozvoli, imaće dvije podzemne garaže, suteren, prizemlje, mezanin i devet spratova.

"Budući ekskluzivni multi-kompleks sastoji se od dva sprata garaža, dva sprata tržnog centra, na posebnom spratu je spa-centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom, te osam stambenih spratova, ukupne bruto površine od 11.000 kvadrata garažnog prostora i 27.000 kvadrata poslovno-stambenog prostora. Objekat ima šest ulaza i osam liftova i okružen je sa sve četiri strane dvosmjernim ulicama što dodatno povećava vrijednost i funkcionalnost poslovnih i stambenih prostora”, saopštebno je “Vijestima” iz “Alart centra”.

Ramaj i Sijarić su upravo završili luksuzni devetospratni stambeno-poslovni kompleks Victoria residence u Budvi.

Bonus video: