U nedjelju počinje sezona ribolova na Crnom jezeru

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović kaže da će se ove sezone pecati, za ribolovce omiljenijim prostorom „velikog“ jezera, desno od prilaznog puta
176 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2016. 10:38h

Sezona ribolova na Crnom jezeru koja počinje u nedjelju po pravilu privlači desetine zaljubljenika sportskog ribolova, svih uzrasta, iz naše zemlje i šire. Taj dan je postao tradicija a ove godine druženje ribolovaca počinje u osam a završava se u 19 časova.

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović kaže da će se ove sezone pecati, za ribolovce omiljenijim prostorom „velikog“ jezera, desno od prilaznog puta.

"Jezero obiluje pastrmkama, zlatovčicom, potočarom i kalifornijskom. U više navrata smo ga poribljavali i odgovorno čuvali. Od vještine i kvaliteta mamaca zavisiće ulov, kako na otvaranju tako u tokom naredne sezone ribolova", kaže Pajović.

On je dodao da su ovosezonske cijene ostale nepromijenjene u odnosu na niz sezona unazad.

"Dnevna ribolovna dozvola je 20 eura. Toliko košta i dnevna ribolovna dozvola na Tari gdje je takođe počela sezona. Članovi ribolovnog kluba sa Žabljaka na Crnom jezeru, pecaju za deset eura. Ribolov nije dozvoljen jedino ponedjeljkom i četvrtkom", kazao je Pajović i dodao da je sezona raftinga Tarom u zamahu i da će u petak 20 učesnika raftinga biti gosti i spavati u motelu „Radovan luka“.

Pajović očekuje da će nadležni uskoro ukloniti snijeg sa regionalnog puta Žabljak-Plužine, dijela popularnog turističkog puta oko Durmitora, poznatijeg kao „Durmitorski prsten“, za koji već ima interesovanja ali i pogodnost za učesnike raftinga jer je to najkraća komunikacija pri povratku sa Šćepan polja gdje se završava rafting.

Galerija

Bonus video: