Blagoju Đedoviću uručena jubilarna medalja SUBNOR-a

Đedović je nosilac brojnih ratnih i mirnodopskih odlikovanja i priznanja, a Mugoša je prilikom uručivanja jubilarne medalje kazao da je Crna Gora ponosna i počastvovana što je imala takve ljude koji su se borili za njenu slobodu
229 pregleda 0 komentar(a)
Blagoje Đedović, Miomir Mugoša, Foto: Svetlana Mandić
Blagoje Đedović, Miomir Mugoša, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.04.2016. 09:00h

Blagoju Đedoviću, devedestdvogodišnjem potpukovniku JNA u penziji i nosiocu „Partizanske spomenice 1941“, ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša uručio je jubilarnu medalju Saveza udruženja boraca NOR-a, najviše priznanje koje ta organizacija dodjeljuje. Medalja je Đedoviću, koji je rođen 1924. godine u Crkvicama kraj Nikšića, dodijeljena na predlog Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšić povodom 75 godina od 13-to julskog ustanka i desetogodišnjice od obnavljanja nezavisnosti.

„U nemogućnosti da mu lično uručimo medalju obratili smo se ambasadi Crne Gore u Sloveniji, koja je sa zadovoljstvom predlog prihvatila. Ambasador dr Miomir Mugoša, počasni konzul Vojislav Kovač i Srđan Orlandić, posjetili su Blagoja u staračkom domu u Cerknicama kraj Ljubljane i svečano mu uručili ovo najviše priznanje SUBNORA Crne Gore“, navodi se u saopštenju UBNOR-a i antifašista Nikšić.

Đedović je nosilac brojnih ratnih i mirnodopskih odlikovanja i priznanja, a Mugoša je prilikom uručivanja jubilarne medalje kazao da je Crna Gora ponosna i počastvovana što je imala takve ljude koji su se borili za njenu slobodu.

Bonus video: