Prvoplasiranima uručeni pehari

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, tokom marta i aprila održana je 17. Liga Osnovnih škola Podgorice, za dječake i djevočice u košarci, rukometu, odbojci, malom fudbalu, kao i u atletici, šahu, tenisu i karateu
76 pregleda 1 komentar(a)
Liga osnovnih škola, Foto: Zoran Đurić
Liga osnovnih škola, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.04.2016. 12:27h

Prvoplasiranim 17. Lige Osnovnih škola Podgorice danas su uručeni pehari u Sportskom centru „Dadex“ kod Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Maslinama.

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, tokom marta i aprila održana je 17. Liga Osnovnih škola Podgorice, za dječake i djevočice u košarci, rukometu, odbojci, malom fudbalu, kao i u atletici, šahu, tenisu i karateu.

Prvo mjesto u košarci za djevojčice osvojila je OŠ „Sutjeska“, drugo mjesto OŠ „Pavle Rovinski“, a treće OŠ „Mahmut Lekić“, dok su u košarci za dječake prvo mjesto osvojili učenici OŠ „Štampar Makarije“, drugo OŠ „Maksim Gorki“, a treće OŠ „Milorad Musa Burzan“. U rukometu za djevojčice prvo mjesto su osvojile učenice OŠ „Oktoih“, drugo OŠ „Sutjeska“, a treće OŠ „Dragiša Ivanović“. U rukometu za dječake najbolji su bili učenici iz OŠ „Sutjeska“, drugu poziciju su zauzeli učenici OŠ „Dragiša Ivanović“, a treće đaci OŠ „Mahmut Lekić“. U odbojci za djevojčice prvo mjesto pripalo je OŠ „Maksim Gorki“, drugo OŠ „Sutjeska“, dok je treće mjesto osvojila OŠ „Božidar Vukov Podgoričanin“. U takmičenju dječaka u odbojci prva pozicija je pripala OŠ „Milorad Musa Burzan“, druga OŠ „Vuk Karadžić“, a treće mjesto pripalo je OŠ „Oktoih“.

U takmičenju u malom fudbalu su učestvovale i djevojčice, a prvo mjesto je osvojila OŠ „Vladimir Nazor“, drugo OŠ „Oktoih“, a treće OŠ „Vlado Milić“.U malom fudbalu za dječake prvo mjesto su zauzeli đaci OŠ „Branko Božović“, drugo OŠ „Milan Vukotić“, a treće je pripalo OŠ „Mahmut Lekić“. U atletici za djevojčice prvo mjesto pripalo je OŠ „Oktoih“, drugo OŠ „Savo Pejanović“, a treće OŠ „Radojica Perović“. Prvo mjesto u atletici za dječake osvojila je OŠ „Oktoih“, drugo OŠ „Vladimir Nazor“, a treće OŠ „Božidar Vukov Podgoričanin“.

Osnovci su se takmičili i u tenisu, a prvo mjesto su osvojili učenici OŠ „Radojica Perović“, drugo OŠ „Sutjeska“, a treće OŠ „Štampar Makarije“. U karateu je prvo mjesto osvojila OŠ „Branko Božović“, drugo mjesto je pripalo OŠ „Maksim Gorki“, a treće OŠ „Dragiša Ivanović“.

Liga osnovnih škola je edukativnog i takmičarskog karaktera i jedno od najmasovnijih takmičenja koje se održava u Crnoj Gori. Na takmičenju je učestvovalo 114 ekipa iz 23 Osnovne škole Podgorice i Gradskih opština Golubovci i Tuzi, sa preko 1.500 učesnika. Pobjedničke ekipe u odbojci, malom fudbalu, košarci, rukometu, atletici i šahu će učestvovati na Državnom školskom prvenstvu, koje se održava 7. i 8. maja u Baru.

Bonus video: