Žabljak: Realizovan IPA projekat "Obrazovanjem i saradnjom ka zajedničkoj evropskoj budućnosti"

Projekat je imao poseban segment posvećen djeci sa posebnim potrebama. Za njegovu realizaciju nabavljena je prateća oprema koja sada ostaje u ovim školama
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2016. 09:55h

Prekogranični IPA projekat „Obrazovanjem i saradnjom ka zajedničkoj evropskoj budućnosti“, vrijedan 180.000 eura, koji partnerski realizuju OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka i OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Trebinja, nakon jednogodišnjeg trajanja, danas je na Žabljaku imao finalnu prezentaciju.

Timovi profesora i đaka, predvođen direktorima škola Zoranom Vojinovićem i Draganom Mrdićem okupili su se u sali Opštine Žabljak, gdje je saopšteno da je projekat u potpunosti realizovan.

"Vjerujemo da je projekat opravdao očekivanja i dokazao da je ovaj region najbliži Evropskoj uniji, ne samo u geografskom smislu već i po pitanju vrijednosti i aspiracija. Poruka je da se moramo fokusirati na zajedničke interese a to su regionalna saradnja i evropska perspektiva. Siguran sam da je projekat održiv jer je kroz njegovu realizaciju ispoljena obostrana zainteresovanost", kaže Zoran Vojinović, direktor OŠ „Dušan Obradović“ i izražava zahvalnost Delegaciji evropske unije, čija je predstavnica Jadranka Milić prisustvovala današnjoj prezentaciji.

Njegov kolega iz trebinjske škole Dragan Mrdić izrazio je zadovoljstvo dobijenom šansom kako zbog realizacije projekta tako i zbog ostvarene saradnje.

"Dobili smo priliku da dijelimo iskustva, produblujemo znanja vezano za kulturno istorijsko nasleđe naših prostora i razvijamo pozitivne stavove ali i da razvijamo ekološku svijest, prihvatamo različitosti, kazao je Mrdić i izrazio uvjerenje da su stvoreni uslovi da ove škole ponovo zajednički konkurišu na sličnim projektima.

Projekat je imao poseban segment posvećen djeci sa posebnim potrebama. Za njegovu realizaciju nabavljena je prateća oprema koja sada ostaje u ovim školama.

Tokom realizacije projekta organizovano je više uzvratnih posjeta, bezbroj radionica i sportskih manifestacija i kampova. Kroz foto i video priče sve to je prikazano danas u Sali Opštine Žabljak.

Galerija

Bonus video: