Žabljak: Učenički parlamentarni forum organizovao dobrovoljno davanje krvi

Profesorica u žabljačkoj srednjoj školi Miladinka Pejović kaže da je ova akcija plod ideje učenika koji su u njoj učestvovali, a akciji je prethodilo motivaciono predavanje koje su održali predstavnici Crvenog krsta
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2016. 13:25h

Učenički parlamentarni forum SMŠ „17. septembar“ iz Žabljaka organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi. Prvoj akciji u postojanju škole odazvalo se 20 maturanata a u prostorijama doma zdravlja priključilo se i sedam građana.

Tehnički dio obavila je ekipa Zavoda za transfuziju krvi iz Regionalnog centra Nikšić. Doktorica Biljana Dendić kaže da ovakve akcije mnogo znače.

"Pogotovu što su među davaocima najmlađi, tek punoljetni kod kojih je već formirana svijest o značaju davanja krvi i na taj način pomaganju drugima. Ovo je put da se poveća broj dobrovoljnih davalaca krvi kako bi se došlo do proklamovanog cilja, da krv čeka pacijenta a ne pacijent krv", kazala je dr Biljana Dendić.

Profesorica u žabljačkoj srednjoj školi Miladinka Pejović kaže da je ova akcija plod ideje učenika koji su u njoj učestvovali, a akciji je prethodilo motivaciono predavanje koje su održali predstavnici Crvenog krsta.

Galerija

Bonus video: