Opština Budva: Ovako će izgledati centar grada

Krapović je kazao da je Opština predložila četiri strateška projekta, kojim bi Budva dobila potpuno novo lice
8807 pregleda 6 komentar(a)
Sa prezentacije projekta, Foto: Screenshot
Sa prezentacije projekta, Foto: Screenshot
Ažurirano: 26.12.2018. 13:56h

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović predstavio je danas novi strateški projekat u Budvi – saobraćajno rješenje centra grada kroz pretvaranje ulica 22. novembar i Mediteranske u bulevare i izgradnja kružnog toka kod gradske Pošte.

Krapović je ponovio da je Opština predložila četiri strateška projekta, kojim bi Budva dobila potpuno novo lice.

„Nakon što smo ,stabilizovali finansije i ukupne prilike, te ušli u zonu redovnog rada i uspostavljanja sistema nakon dosta godina, došli smo u situaciju da poslije samo dvije godine ponudimo i neke strateške projekte koji bi značajno unaprijedili život svih u Budvi. U prvom redu mislim na već predstavljeni projekat popločavanja Grdjevice,na dvije garaže u centru grada koje bi finalno razrješile problem parkiranja u Budvi. Za taj projekat imamo interesovanje investitora i neka ponuđena rješenja i to će biti objelodanjeno brzo", kazao je Krapović.

Dodao je da Opština smatra da je ključno se dobije jedna modernu mediteransku promenada.

"Uz ta tri projekta koji bi donijeli potpuno novi, uređeniji i funkcionalniji grad građanima, i bolju, komforniju i poželjniju destinaciju našim gostima, danas vam želimo predstaviti jedno saobraćajno rješenje za centar grada - ulica 22. novembar koja je u iznosu u 800 hiljada eura ušla u plan inevesticija za 2019. , kružni tok kod Pošte i nakon toga novo rješenje za Mediteransku ulicu. Ukoliko bi realizovali ova cetiri projekta u recimo sledećih pet do sedam godina, a to nije nerealno jer nismo nudili magalomanske fantazije,vjerujem da bismo dobili nov, funkcionalan grad i izuzetno konkuretnu destinaciju za sledećih 50 godina“, kazao je Krapović.

Prezentaciju projekta uradila je docent dr Biljana Ivanović , diplomirani inžinjer građevine.

Bonus video: