Camović izabrana za članicu UO Evropske federacije novinara

Ovo je prvi put da neka novinarska organizacija sa naših prostora ima predstavnika u najvišem tijelu EFJ
0 komentar(a)
Marijana Camović, Foto: @EFJEUROPE/Twitter
Marijana Camović, Foto: @EFJEUROPE/Twitter
Ažurirano: 26.04.2016. 15:44h

Predsjednica Sindikata medija Crne Gore, Marijana Camović, izabrana je danas za članicu Upravnog odbora Evropske federacije novinara (EFJ) na Skupštini koja se održava u Sarajevu.

Kako je saopšteno iz Sidikata, Camović je izabrana u sedmočlani Upravni odbor te najveće novinarske asocijacije u Evropi, između 12 kandidata, a bila je druga po broju glasova.

To je prvi put da neka novinarska organizacija sa naših prostora ima predstavnika u najvišem tijelu EFJ.

Evropska federacija novinara okuplja 71 udruženje novinara iz 43 evropske države, koji predstavljaju ukupno 320 hiljada novinara.

"Camović će u Upravnom odboru imati obavezu da jača uticaj novinarskih organizacija iz država Zapadnog Balkana, a njen mandat će trajati tri godine. Ovaj izbor je uspjeh Sindikata medija Crne Gore, koji je jedna od najmanjih i najmlađih članica Evropske federacije novinara. Sindikat medija je postao član EFJ i Međunarodne federacije novinara (IFJ) 2014. godine. Sindikat je bio i domaćin godišnje Skupštine Evropske federacije novinara, koja je održana u junu prošle godine u Budvi", navodi se u saopštenju Radomira Kračkovića, potpredsjednika Sindikata medija.

Bonus video: