Zlato za buduće ugostitelje iz Herceg Novog

Organizatori takmičenja bili su Ministarstvo prosvjete, Centar za stručno obrazovanje, Ispitni centar i Udruženje šefova kuhinje Crne Gore
82 pregleda 0 komentar(a)
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.04.2016. 15:07h

Učenici SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ osvojili su dvije zlatne medalje na na nedavno odryanom IX Državnom takmičenju iz ugostiteljstva u Budvi.

Učenici srednjih stručnih škola takmičili su se u četiri discipline: Pripremanje jela po meniju, Postavljanje stola – eksponat, Priprema jela pred gostom – flambiranje i Barsko poslovanje, navode iz Ministarstva prosvjete.

Učenici Marko Porobić i Dragosav Brajović učenici trećeg i četvrtog razreda smjer tehničari kulinarstva bili su najbolji u disciplini „Pripremanje jela po meniju“. Njihove koleginice Jelena Pavlović i Jelena Đurišić učenice trećeg razreda smjer tehničari usluživanja osvojile su zlatne medalje u disciplini „Postavljanje stola – eksponat“.

Njihovi mentori bili su profesori Jagoš Rosić i Rajko Cimbaljević. “Zadovoljni smo uspjehom naših učenika” , kazao je prof.Cimbaljević i istakao da novski đaci na državnim, ali i drugim takmičenjima uvijek postižu dobre rezultate o čemu svjedoče i zaslužene medalje.

Na takmičenju u Budvi učestvovalo je devet ekipa iz isto toliko škola.

Organizatori takmičenja bili su Ministarstvo prosvjete, Centar za stručno obrazovanje, Ispitni centar i Udruženje šefova kuhinje Crne Gore.

Učenici hercegnovske turističko-ugostiteljskog škole uskoro bi trebalo da otputuju za Sloveniju na sedmodnevnu praksu. Dogovor je postignut zahvaljući učešću Novljana na međunarodnom takmičenju ugostiteljskih i turističkih škola Jugoistočne Evrope „Gatus“. Oni su jedini iz Crne Gore svih proteklih godina učestvovali u tom projektu.

Bonus video: