Žabljak: Na Durmitoru snijeg uvijek moguć

Ovog puta snijeg je prekinuo odmakle pripreme za sjetvu oranica. Tako je bilo i u gazdinstvima koja su kultivisala livade za narednu sezonu koševine. Pao je i zatekao u neadekvatnoj garderobi i turiste koji su došli ali nijesu računali na takvu mogućnost
159 pregleda 2 komentar(a)
snijeg Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
snijeg Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.04.2016. 11:14h

Oko 30 santimetara novog snijega, koji je u ponedjeljak pao na potpuno kopnu zemlju, vratio je stanovništvo u Žabljačkoj opštini u realnost zasnovanu na višedecenijskom iskustvu, da je na Durmitoru snijeg moguć uvijek. Na tome su se bazirali brojni komentari i prisjećanja sniježnih padavina čak i u julu i avgustu.

Ovog puta snijeg je prekinuo odmakle pripreme za sjetvu oranica. Tako je bilo i u gazdinstvima koja su kultivisala livade za narednu sezonu koševine. Pao je i zatekao u neadekvatnoj garderobi i turiste koji su došli ali nijesu računali na takvu mogućnost.

Ipak, najteže je bilo subjektima koji se bave održavanjem prohodnosti puteva. Kako zbog toga što su ponovo na vozila morali montirati uređaje za uklanjanje snijega sa puteva, više zbog uzaludnog dosadašnjeg rada, jer su svi opštinski putevi prema stalno nastanjenim seoskim područjima bili prohoni.

"U ponedjeljak tokom dana i uveče čistili smo gradske i prigradske ulice i trgove. Snjegočistači su u utorak krenuli prema nekim od sela gdje su iskrsli neočekivani problemi u životima tamošnjeg stanovništva. Saznanja su da se prema većini sela može proći vozilima iako nije očišćeno, a Tepcima, Selu Crna Gora i prema visočije pozicioniranim selima u Šarancima ćemo uskoro ponovo čistiti", kaže direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović.

Bonus video: