Povodom Vakrsa i Prvog maja: Neradni petak, ponedjeljak i utorak

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja su kazali da državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu
64 pregleda 2 komentar(a)
jaja, uskrs, Foto: Damira Kalač
jaja, uskrs, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 26.04.2016. 09:02h

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Vaskrsa za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti i Praznika rada, neradni dani biće petak, ponedjeljak i utorak, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs, i to petak- 29. aprila i ponedeljak- 2. maj. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja. Kako prvi praznični dan ove godine pada u nedjelju, neradni dan kao dan praznika smatraće se ponedjeljak – 2. maja i utorak 3.maja", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.

Bonus video: