Iz park šume "13. jul" ukradene kućice za pse

"Nadam se da će se krivci identifikovati i da će kućice biti vraćene na mjesto sa kog su ukradene, a ujedno apelujem na sugrađane da ukoliko primijete ukradene kućice sa natpisom "Siguran Dom" obavijeste nas ili članove NVO "Ruka šapi", poručio je predsjednik SD Glavni grad Emil Đokić
122 pregleda 6 komentar(a)
Siguran dom, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Siguran dom, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 23.04.2016. 18:16h

Mlade Socijaldemokrate Glavnog grada reagovale su nakon što su ukradene dvije kućice za pse postavljene na lokaciji park šume "13. jul", a u okviru akcije koju su nedavno sproveli pod nazivom "Siguran dom".

Naveli su da je akcija krenula sa realizacijom prije više od mjesec dana i da je tom prilikom devet kućica postavljeno na različitim lokacijama u Glavnom gradu, a uz konsultacije i logističku podršku NVO "Ruka šapi".

Prema riječima predsjednika Omladine SD-a Emila Đokića krađom kućica ugrožena je namjera da se nezaštićeni ulični psi zbrinu i sklone sa ulice, te se ovakvim činom, na primjeru pojedinaca, pokazao nizak nivo brige i savjesnog odnosa prema životinjama.

"Osim što osuđujemo ovakav čin, moramo naglasiti da su ovim postupkom počinilac ili počinioci pali na ispitu humanosti i saosjećajnosti prema nezbrinutim psima i direktno njima pričinili štetu. Nadam se da će se krivci identifikovati i da će kućice biti vraćene na mjesto sa kog su ukradene, a ujedno apelujem na sugrađane da ukoliko primijete ukradene kućice sa natpisom "Siguran Dom" obavijeste nas ili članove NVO "Ruka šapi", poručio je Đokić.

Bonus video: