Stanković razgovarao sa Rajnke: Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala prioritet

Stanković jeizrazio posebnu zahvalnost Birou Stejt departmenta za borbu protiv međunarode trgovine drogom i sprovođenje zakona povodom permanentne podrške koju pružaju državno-tužilačkoj organizaciji
270 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: VDT
Sa današnjeg sastanka, Foto: VDT
Ažurirano: 26.12.2018. 20:24h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa saradnicima razgovarao je danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i istakao tom prilikom da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu tužilaštva.

Kako je saopšteno Stanković je Rajnke upoznao sa organizacijom Državnog tužilaštva i istakao da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu Državnog tužilaštva, a kako se radi o globalnom problemu to je u ovoj oblasti međunarodna saradnja od izuzetnog značaja.

"Stanković je istakao da je transparentnost rada Državnog tužilaštva Crne Gore na visokom nivou do kojeg rezultata se došlo kroz preduzimanje disperzivnih mjera u ovoj oblasti kao što su: imenovanje portparola u svakom državnom tužilaštavu, sastanci sa nevladinim sektorom i kontinuirana saradnja sa medijima. Takođe, istakao je da su administrativni kapaciteti i oblast informaciono-komunikacionih tehnologija Državnog tužilaštva značajno unaprijeđeni", navodi se u saopštenju.

Stanković je sa ambasadorkom razgovarao i o dosadašnjoj saradnji tužilačke organizacije i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i "izrazio posebnu zahvalnost Birou Stejt departmenta za borbu protiv međunarode trgovine drogom i sprovođenje zakona povodom permanentne podrške koju pružaju državno-tužilačkoj organizaciji".

"Rajnke je izrazila zahvalnost na prijemu kod vrhovnog državnog tužioca i istakla da Kongres SAD-a podržava razvoj Državnog tužilaštva i izdvaja sredstva za pomoć u radu cjelokupne državnotužilačke organizacije. Rajnke se posebno osvrnula na pitanje transparentnosti rada i istakla da je za predmete u krivičnoj oblasti od posebnog značaja da se građani informišu o radu Državnog tužilaštva na koji način se istovremeno uliva povjerenje u rad ovog značajnog državnog organa. Ambasadorka Rajnke je saopštila Vrhovnom državnom tužiocu da je upoznata sa pozitivnim rezultatima Vrhovnog državnog tužilaštva i poručila da će Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici nastaviti sa kontinuiranom podrškom Državnom tužilaštvu", naovodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva.

Stanković američkoj ambasadorki uručio zahvalnicu

Stanković je na kraju sastanka uručio ambasadorki Rajnke “Zahvalnicu za podršku u radu“.

Bonus video: