Netanjahu zadovoljan uvođenjem letova između Crne Gore i Izraela

Israir Ailines će između Tel Aviva i Tivta, odnosno Podgorice, do kraja okrobra imati ukupno 49 rotacija. Očekuje se da će dovesti oko deset hiljada izraelskih turista
73 pregleda 4 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2016. 14:37h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da je zadovoljan uvođenjem direktnih letova ka Crnoj Gori, u godini obilježavanja prve decenije diplomatskih odnosa između dvije države.

Iz crnogorske Vlade je saopšteno da je premijer Milo Đukanović dobio pismo od Netanjahua koji je uputio čestitke Vladi i građanima povodom predstojećeg obilježavanja desetogodišnjice nezavisnosti.

"On je čestitao i skoro pristupanje Crne Gore NATO savezu, uz uvjerenje da će to doprinijeti ne samo stabilnosti Crne Gore, već i regiona“, navodi se u saopštenju.

Izrael, kako se dodaje, veoma cijeni svoje veze sa Crnom Gorom.

"Spremni smo da proširimo našu saradnju u svim oblatima od zajedničkog interesa“, navodi u pismu Netanjahua.

U Crnu Goru je u srijedu, prvim čarter letom na relaciji Tel Aviv - Tivat, doputovalo 168 izraelskih turista koji će odmarati u hotelima na crnogorskom primorju.

Israir Ailines će između Tel Aviva i Tivta, odnosno Podgorice, do kraja okrobra imati ukupno 49 rotacija. Očekuje se da će dovesti oko deset hiljada izraelskih turista.

Airbusi A-320 kompanije Israir letjeće iz Tel Aviva za Tivat jednom sedmično, svake srijede do kraja oktobra, a jedan sedmični let na relaciji Tel Aviv-Podgorica, ta kompanija će početi da realizuje od 25. maja.

Bonus video: