Nove ukrasne sadnice za školu u Župi

Akciji pošumljavanja i čišćenja prethodilo je testiranje učenika od drugog do petog razreda
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2016. 11:15h

Dvorište područnog odjeljenja Osnovne škole „Dušan Bojović“ na Zagradu, u Župi nikšićkoj, obogaćeno je novim ukrasnim sadnicama, a učenici i aktivisti NVO „Zagrad Montenegro“ su pored pošumljavanja organizovali i akciju čišćenja prostora u blizini škole. Akcija u čast Dana planete Zemlje nazvana je „I naše dvorište je planeta“.

„U dvorištu postoji ukrasno rastinje, ali je bila neophodna nova sadnja zbog održivosti postojećih i još ljepšeg izgleda dvorišta. Učenicima su uručene simbolične nagrade, diplome za ekološki aktivizam”, kazao je Ivan Đurović, izvršni direktor NVO “Zagrad Montenegro”.

Akciji pošumljavanja i čišćenja prethodilo je testiranje učenika od drugog do petog razreda, sa ciljem provjere stečenog znanja iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, kao i literani rad na temu “Ekološko stanje moga zavičaja“.

“Većina učenika je kroz pismene zadatke izrazila nezadovoljstvo na ekološko stanje i tako apelovala na odrasle da riješe probleme i time im omuguće zdrav život. Cilj projekta je podsticanje ekološke edukacije i kulturološke emacipacije učenika, kao i animiranje šire društvene zajednice u budućim aktivnostima uređenja i izgradnje infrastrukture školskog dvorišta”, kazao je Đurović.

Galerija

Bonus video: