Nikšićani na poklon dobili sadnice i sjeme za cvijeće

Pored podjele besplatnih sadnica, biciklisti su promovisali korišćenje bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva koje ne zagađuje vazduh
110 pregleda 0 komentar(a)
akcija, Dan planete, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
akcija, Dan planete, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.04.2016. 11:08h

Nikšićani su danas, u čast Dana planete Zemlje, na poklon dobili sadnice i sjeme za cvijeće. Akciju su na gradskom Trgu organizovali biciklistički klub „Perun“, Fondacija „Petrović Njegoš“, ekološki klub hortikulture „Bajice“ i JPU „Dragan Kovačević“.

„Ekologija i zaštita životne sredine trebalo bi da budu na vrhu liste prioriteta u vođenju javne politike. Željeli smo da podjelom besplatnih sadnica damo doprinos u oplemenjavanju dvorištanaših sugrađana“, kazala je Ana Petrović, u ime organizatora akcije.

Podsjetila je da su prethodnih godina Dan planete Zemlje obilježili akcijama pošumljavanja Trebjese, Vojnika, Dažnika, a da su ove godine željeli da podstaknu, prije svega, najmlađe sugrađane, da zasade biljku koja će biti samo njihova.

„Smatramo da će samom sadnjom biljke djeca pratiti njen rast i razvoj i na taj način se zbližiti sa prirodom. Odgovornost starijih je utoliko većajer je to biljka koju je njihovo dijete posadilo, a dijete će tu biljku smatrati svojom“, kazala je Petrović.

Pored podjele besplatnih sadnica, biciklisti su promovisali korišćenje bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva koje ne zagađuje vazduh, a mališani iz vrtića su crtežima i recitacijama pokazali šta za njih znači zdrava životna sredina.

Bonus video: