Najmlađi stanovnici Žabljaka obilježili Dan planete Zemlje

Organizovana je i radionica za najstarije razrede na kojoj je Ivana Džaković, stručna saradnica u Centru za posjetioce NP „Durmitor“ đacima pričala o značaju zdrave životne sredine, problemima zagađenja planete i o tome šta sve treba raditi da se životna sredina očuva
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2016. 10:29h

Najmlađi stanovnici Žabljaka obilježili su 22. april, Dan planete Zemlje. Osnovci čišćenjem i uređenjem dvorišta škole, svrsi recikliranja otpada, i selektivnom odvajanju u kontejnere koje škola posjeduje.

"Zasadićemo i 20 sadnica koje nam je donirao NP „Durmitor“. Sve to u cilju učenja o značaju čuvanja životne sredine i stvaranja navike kod djece da je očuvanje prirode stalan posao", kaže Zoran Vojinović, direktor OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka.

Organizovana je i radionica za najstarije razrede na kojoj je Ivana Džaković, stručna saradnica u Centru za posjetioce NP „Durmitor“ đacima pričala o značaju zdrave životne sredine, problemima zagađenja planete i o tome šta sve treba raditi da se životna sredina očuva.

Obilježavanju ovog značajnog ekološkog datuma pridružili su se i mališani iz vrtića „Eko bajka“ tako što su sa zastavicama sa porukama o važnosti očuvanja planete zemlje, sa vaspitačicama Dušankom Badnjar i Stanom Novosel, prošetali ulicama i u gradskom parku sugrađanima podijelili ekološke poruke. U šetnji gradom su se pridružili i roditelji djece koja pohađaju vrtić.

Istovremeno su poručili drugarima da se upišu u vrtić i na taj način su se uključili u kampanju „Svi u vrtić“, koju sprovodi UNICEF Montenegro i Ministarstvo prosvjete. Cilj te kampanje-projekta, koji partnerski realizuju Umjetnička škola "Vasa Pavić" iz Podgorice, Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja i Pedagoški centar Crne Gore, je da se u što većem broju djeca iz opština Plužine, Šavnik, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja i Žabljak upišu u vrtić.

Galerija

Bonus video: