Herceg Novi: Nova staza na Šetalištu neće dočekati turiste

Dio Šetališta u dužini od 360 metara, koja se u turističkim prospektima često naziva i “ staza zdravlja”, do 6. maja biće zatvorena, zbog čega negoduju i mještani i gosti
130 pregleda 6 komentar(a)
Šetalište Pet Danica, Foto: Slavica Kosić
Šetalište Pet Danica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.04.2016. 18:24h

Iako je bilo planirano da rekonstrukcija dijela Šetališta Pet Danica bude završena do početka ljetnje sezone, završetak je prolongiran do jeseni.

Dio Šetališta u dužini od 360 metara, koja se u turističkim prospektima često naziva i “ staza zdravlja”, do 6. maja biće zatvorena, zbog čega negoduju i mještani i gosti.

Ostali dio će početkom naredne sedmice biti pušten za pješački saobraćaj i dostavna vozila.

Radovi su počeli 20. oktobra prošle godine postavljanjem kolektorskih cijevi u dužini od 460 metara. Nakon toga trebalo je da počnu radovi na proširenju postojeće staze, popločavanje, izgradnja javne rasvjete, postavljanje ograde, klupa i drugog mobilijara.

Došlo je, međutim, do obustave radova, jer je, kako je tada objašnjeno iz Agencije za razvoj i izgradnju koja vodi posao, bilo je neophodno izmijeniti projekat.

Direktor Agencije Nikša Grgurević kazao je da će dio radova, uključujući postavljanje stubova javne rasvjete, biti završen do 15. maja.

Popločavanje cijele trase biće urađeno nakon turističke sezone, tvrdi Grgurević.

Rekonstrukcija je zajednička investicija Opštine Herceg Novi i “Morskog dobra”, ukupne vrijednosti više od 350.000 eura.

Šetalište Pet Danica raskopano je na nekoliko mjesta, jer se izvode i radovi na izgradnji kolektorske mreže. To je dio projekta izgradnje 35,3 kilometara vodovodne i kanalizacione infrastrukture, 13 pumpnih stanica i jednog podmorskog ispusta u opštini, vrijednog 18,5 miliona eura.

Radovi su počeli u oktobru 2012. godine, pred parlamentarne izbore, i trebalo je da budu završeni do februara 2014.

Potpisivanjem aneksa ugovora rok je produžen do početka turističke sezone 2015, potom do sezone 2016. godine, a sada je izvjesno da će radovi biti uskoro konzervirani i nastavljeni na jesen.

Bonus video: