Ambasadorka Njemačke posjetila Herceg Novi

Štajnaker se informisala i o projektu izgranje vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji opštine Herceg Novi
0 komentar(a)
Elizabet Štajnaker, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Elizabet Štajnaker, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.04.2016. 14:28h

Ambasadorka Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker razgovarala je danas sa predsjednicom Opštine Herceg Novi, Natašom Aćimović i njenim saradnicima.

U fokusu sastanka bio je projekat Opštine Herceg Novi i njemačke nevladine organizacije „Help“, kojim zajedno učestvuju u gradnji stanova za šet porodica romske populacije u hercegnovskom naselju Drenovik.

Štajnaker se informisala i o projektu izgranje vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji opštine Herceg Novi, čija je vrijednost 18,5 miliona eura, a sredstva je obezbijedila njemačka KfW banka.

Nakon sastanka, njemačka ambasadorka će učestvovati u regionalnoj konferenciji „Prekogranična saradnja: Mogućnosti zajedničkog djelovanja na tromeđi Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine“, koja danas počinje u hotelu „Palmon bay“ u Igalu. Štajnaker će imati izlaganje na temu „Potencijali Neumske inicijative“, u okviru koje će biti predstavljeni dosadašnji rezultati i razmotrene mogućnosti finansiranja projekata opština na tromeđi.

Bonus video: