CŽI: OTKAZIVANJEM VOZOVA PREKRŠENI PROPISI

Nadležni ćutanjem odobrili javašluk

Dragojević: Rukovodstvo “površno i neracionalno” objavilo red vožnje, bez ozbiljne analize potreba i tokova putnika i broja potrebnih vozova
8 komentar(a)
Voz, Foto: Vijesti
Voz, Foto: Vijesti
Ažurirano: 20.04.2016. 20:06h

Otkazivanjem šest lokalnih putničkih vozova, Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) prekršio je više propisa.

To su saopštili iz Centra za željeznička istraživanja (CŽI) nakon što je ŽPCG ranije objavio da će od 20. aprila na pruzi Nikšić - Podgorica otkazati šest vozova, zbog nedovoljne zainteresovanosti putnika za te termine polazaka.

Iz CŽI, na čijem čelu je inženjer i radnik ŽPCG Milisav Dragojević, tvrde da je rukovodstvo “površno i neracionalno” objavilo red vožnje, bez ozbiljne analize potreba i tokova putnika i broja potrebnih vozova.

“Interesantno je kako je rukovodstvo ŽPCG, u skladu sa svojim već dugogodišnjim javašlukom, došlo do tog zaključka četiri mjeseca nakon objavljivanja tekućeg reda vožnje. Da li je vršeno anketiranje putnika pa su se oni tako izjasnili? Očigledno je da je rukovodstvo ŽPCG površno i neracionalno utvrdilo i objavilo red vožnje bez ozbiljne analize potreba putnika (zaposleni, đaci, studenti, turisti i dr.) i analize toka putnika, analize termina polazaka vozova i broja potrebnih vozova...”, piše u saopštenju.

Tvrde da ŽPCG svojim postupkom krši Zakon o željeznici i Zakon o bezbjednosti, organizaciji i efikasnosti željezničkog prevoza, u djelovima koji se odnose na red vožnje.

“Ali, mi nijesmo iznenađeni što će rukovodstvo ŽPCG, na čelu sa Milojicom Zindovićem, još jednom biti 'nagrađeno' ćutanjem nadležnih službi ministarstva i drugih na permanentno kršenje Zakona”.

Preporučujemo za Vas