HN: Izložba štićenika Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju na Belavisti

Direktorka Dnevnog centra Dragica Kosić zahvalila sveštenicima Starogradske parohije koji su im pomogli oko organizacije izložbe
57 pregleda 0 komentar(a)
dnevni centar - Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
dnevni centar - Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.04.2016. 15:07h

Štićenici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Igalu danas su na hercegnovskom trgu Belavista u Starom gradu izložili radove rađene u različitim tehnikama - dekupaž, šebi šik i u kombinovanoj tehnici.

Radovi su nastali u radionicama Centra u kome su učestvovali svi štićenici.

„Svako dijete uz nadzor fozioterapeuta učestvuje u kreiranju radova, a u našoj radionici vlada velika zainteresovanost i oduševljenje prilikom stvaranja zajedničkih radova, objašnjava Boris Živković, koordinator stručnog tima.

„Sve je počelo prije godinu, kada su zaposleni u Centru prošli obuku u srednjoj likovnoj školi Petar Lubarda na Cetinju“, kaže Živković i naglašava da su i oni bili „oduševljeni i zaraženi kreativnim radom koji su uspjeli da prenesu i na njihove štićenike“ . Grupa štićenika koji imaju kombinovane smetnje je dosta funkcionalnija i sa njima se može samostalnije raditi, ali se i u grupi sa autizmom, uz poseban nadzor, može doći do vidnih rezultata – rekao je Živković .

Direktorka Dnevnog centra Dragica Kosić zahvalila sveštenicima Starogradske parohije koji su im pomogli oko organizacije izložbe.