Karneval otvara ljetnju sezonu u Budvi

Najavljujući jednu od najatraktivnijih karnevalskih fešti do sada, zamjenik direktora TO Budve Aleksandar Armenko naveo je da je budžet za karneval 40 hiljada eura
68 pregleda 3 komentar(a)
Karneval, najava, Foto: Vuk Lajović
Karneval, najava, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.04.2016. 14:02h

„Karneval otvorenog srca“, poruka je ovogodišnjeg 14. Međunarodnog turističkog budvanskog Karnevala i 15. Proljećne noći pod maskama, koji od 6. do 8. maja organizuje Turistička organizacija i Opština Budva u saradnji sa NVO “Feštađuni”, osnivačima karnevalskih fešti u Budvi.

Upravo karnevalskim dešavanjima zvanično počinje i ovogodišnja ljetnja turistička sezona u metropoli turizma, a ako je suditi po programu i interesovanju karnevalskih grupa, organizatori očekuju da će početkom maja Budva zaista biti najveći „grad pod maskama na Jadranu“.

Najavljujući jednu od najatraktivnijih karnevalskih fešti do sada, zamjenik direktora TO Budve Aleksandar Armenko naveo je da je budžet za karneval 40 hiljada eura, koji će biti utrošen za trodnevne karnevalske fešte.

On je na konferenciji za novinare, najavio intezivnu promotivnu kampanju po regionu, uz očekivanja da će ih ove godine vrijeme poslužiti, te da će posjetioca biti u još većem broju.

Menadžerka za manifetscaije u TO Budva Maja Rašković najavila je da fešta počinje u petak 6. maja na starogradskom Trgu palmi igrokazom „ Budvanska fantazija“ u režiji NVO „ Feral“, da bi se nastavio abrumom, ili pozivom na karneval, od hotela „Budva“ do Starogra grada.

„Po trgovima i ulicama Starog grada biće organizovana nesvakidašnja zabava, dok će se u svakom od starogradskih kafića održavati tematske večeri. Subota je centralni karnevalski dan, a program počinje projektom „Discover Budva“ kojim se promoviše kulturno - istorijsko naslijeđe Budve, dok će uporedo u popodnevnim satima na Trgu pjesnika biti organizovan „Vinski kutak“ uz degustaciju poznatih crnogorskih vina. Svakako centralni događaj je velika karnevalska povorka koja predvođena, Kapom od karnevala, Gradskom muzikomi mažoretkama kreće od kafea „ City“ , gradskim ulicama do centralne bine ispred Staroga grada“, najavila je Rašković.

Prema njenim riječima, muzičko zabavna dešavanja odvijaće se na tri bine.

„Prje nego što započne muzički program, na kraju predstavljanja i poslenje karnevlaske grupe, nebo iznad Budve osvijetliće veliki vatromet. Potom će uslijediti zabava do ranih jutarsnjih sati. Na bini ispred Staroga grada nakon završetka karnevala biće organizovan koncert pop pjevačice Jelene Tomašević, a potom će nastupiti ABBA tribute bend, koji će nas podsjetiti na velike hitove ove grupe.. Na Bini na Trgu palmi u Starom gradu odvijaće se muzičko scenski performnas Mantock Brazil Samba show uz pratnju bubnjara Dragoljuba Đuričića, dok na bini između crkava u Starom gradu, nastupiće tri prvoplasirana rok benda , budvanskog rok festivala „Best rock bend 2016“, kazala je Rašković.

Prema njenim riječima u nedjelja, posednji karnevalski dana rezervisan je za najmlađe kada će tradicionalno biti održan dječiji karneval.

„Programa počinje u podne sa „Slatkim kutkom“ na Trgu pjesnika, gdje će biti predstavljeni lokalni specijaliteti, a potom i projekat „Discover Budva“. Mala karnevalska povorka kreće u 16.30 časova , a program se nastvalja na velikoj bini ispred zidina“ najavila je Rašković.

Predsjednica NVO Feštađuni Marija Pjerotić očekujemo da ovo bude jedan od najboljih karnevala do sada, te da je do sada najavljeno učestvovanje gotovo 40 grupa.

„Gostuju nam grupe iz Italije, Bolivije, Austrije, Albanije, Malezije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, kao i grupe iz Crne Gorek, od kojih 15 iz Budve. Očekuje jako veselu i atraktivnu karnevlasku povorku u kojoj će biti hiljadu učesnika“, najavila je Pjerotić.

Bonus video: