Doživljaji barskog "Toma Sojera": Dječak kojeg je tražio cio Bar

Dječak je nosio knjige koje su ga interesovale, vodu, hranu. Imao je uvjek uvid u trajanju časova, pa se uvijek vraćao kući na vrijeme
95 pregleda 28 komentar(a)
Tom Sojer, Foto: Shutterstock
Tom Sojer, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2016. 13:45h

Cjelodnevna jučerašnja potraga za dječakom Nikolajem Palitsinom, iz barskog naselja Zeleni pojas, završila se srećnim krajem, prenosi portal Bar info.

Malog Nikolaja su primjetile komšije u kasnim večernjim satima, nakon što su ga satima tražili roditelji, porodica i policija.

Palitsin se nije vratio poslije škole (ide u OŠ "Anto Đedović" u Šušnju), pa su roditelji nakon kontaktiranja njegovih drugova i obilaska škole, odlučili da nestanak prijave policiji.

Dječaka su primjetile komšije oko 20 časova, u uglu dvorišta, gdje se nalazio stari namještaj.

Nakon razgovora sa dječakom, roditelji su saznali da mali Nikolaj nije išao u školu pune dvije nedjelje.

Kako sam kaže, mali Paltsin, je popustio u školi, i "bilo mu je bezveze da ide" pa je napravio skloništa, jedno u šumici, jedno u šipražju blizu škole.

Kako je proteklih 14 dana padala kiša, roditelje je interesovalo kako se onda snalazio.

Nikolaj je objasnio da je napravio strehu u jednom skrovištu, po instrukcijama iz jedne enciklopedije.

Dječak je nosio knjige koje su ga interesovale, vodu, hranu. Imao je uvjek uvid u trajanje časova, pa se uvijek vraćao kući na vrijeme.

Dječaku je ova dogodovština u stilu Toma Sojera prekinuta, jer se jednostavno uspavao u svom skloništu, a onda kad se probudio, i kad je vidio da je vrijeme za dolazak kući davno prošlo, bilo ga je strah da se roditelji ne naljute, pa je htio da prespava u ćošku dvorišta "dok ih ne prođe ljutnja".

„Jedino me čudi zašto nas niko iz škole nije nazvao kad su vidjeli da dječaka nema dvije nedjelje na nastavi. Rekli su da nisu imali broj telefona, a moje dvoje starije djece je pohađalo tu školu. No, ne zamjeram, dešava se. Moram da istaknem brzo i profesionalno reagovanje policije, i barske medije koji su nam izašli u susret, shvativši našu dramu i paniku. Nikolaj će sada nekoliko dana sa sestrom i braćom provoditi vrijeme, bez ikakve vike, trzavica ili bilo čega sličnog, i uz raazgovor sve će doći na svoje, uvjeren sam“, zaključuje otac dječaka koji je juče uzbunio Bar.

Uprava škole: Broj oca nije bio u funkciji

Iz školske uprave su pojasnili da kontakt broj roditelja nije bio u funkciji i da je učiteljj "u više navrata, pokušavao da uspostavi kontakt i informiše ih da dijete ne dolazi u školu."

"A roditelji, iako su znali od ranije i bili lično informisani od strane učitelja da je učenik sklon neredovnom pohađanju nastave, nijesu ostvarivali redovan kontakt sa školom. Učenik nije pohađao nastavu dvije nedjelje što je uredno evidentirano u pedagoškoj dokumentaciji. Dana 18. 04. 2016. godine pojavili su se u školi poslije završene nastave i saopštili da dijete toga dana nije došlo kući. Tek tada su uvidjeli da im dijete više dana nije dolazilo u školu. Nakon toga se krenulo u potragu za dječakom i slučaj je prijavljen policiji, kojoj su se u potrazi za dječakom pridružili direktorica, učitelj, kao i predsjednik Savjeta roditelja i u njoj učestvovali sve do momenta kada je dječak pronađen", navode iz škole i dodaju da ih niko nije kontaktirao povodom navoda dječakovog roditelja.

Bonus video: