Prava Crna Gora: Danijela Đurišić poslata u ZIKS na izdržavanje kazne

"Jedini grijeh Danijele Đurišić bio je taj što je stala uz svog supruga i svoju porodicu u procesu nasilno oduzete imovine koju, uprkos brojnim sudskim presudama, Glavni grad odbija da im vrati nazad u posjed"
2510 pregleda 11 komentar(a)
Porodica Đurišić ispred CB Podgorica, Foto: Prava Crna Gora
Porodica Đurišić ispred CB Podgorica, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 27.12.2018. 14:17h

Prava Crna Gora saopštila je da je Danijela Đurišić poslata u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) na izdržavanje kazne.

Iz Prave od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, traže da odluku o zatvoru pod hitno stavi van snage.

"Jedini grijeh Danijele Đurišić bio je taj što je stala uz svog supruga i svoju porodicu u procesu nasilno oduzete imovine koju, uprkos brojnim sudskim presudama, Glavni grad odbija da im vrati nazad u posjed. Time bi, osim pokazivanja elementarne ljudskosti i solidarnosti sa majkom i njene osmoro djece, pokazali da poštuju i pravdu i pravnu državu, imajući u vidu da se Danijeli Đurišić, između redova, stavlja na teret boravak na svojoj imovini u Jerevanskoj ulici", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Iz Prave su pozvali sve političke subjekte i NVO sektor da se osude lišavanje slobode Danijele Đurišić.

"Time bi, osim njenog oslobađanja, oslobodili stresa i njenu djecu koja djetinjstvo provode u strahu kada će policija zakucati na vrata i odvesti njihove roditelje na robiju kao poslednje kriminalce", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: