Održano drugo kolo Izviđačke lige Crne Gore

U II kolu Izviđačke Lige nastupili su IO “24. novembar” iz Bara, OI „Straševina“ , OI „Ratko Žarić“, OI „Dragan Cerović Gigo“, SČ„Grahovo“ iz Nikšića, OI „Stara Varoš“ iz Podgorice, OI „Gojko Kruška“ sa Cetinja, OI „Nikola Đurković“ iz Tivta, OI. „Orjen“ iz Herceg Novog, OI „Ibar“ iz Rožaja i OI „Trebinje“ iz Trebinja
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2016. 13:05h

Izviđački odred “Orjen” iz Herceg Novog bio je ovog vikenda domaćin drugog kola Izviđačke Lige Crne Gore koju organizuje Savez izviđača Crne Gore (SICG) u sklopu svojih redovnih aktivnosti. Na takmičenju u Herceg Novom nastupilo je 317 učesnika iz deset crnogorskih odreda, kao i izviđači iz Trebinja (BiH).

Izviđači i planinke su pokazali svoje znanje iz topografije, signalizacije, šatorizacije, prve pomoći i orjentacije. Zadatak im je bio da uz pomoć busole i topografske karte pređu stazu dugu devet kilometara i izvrše sve zadatke na njoj. U sklopu staze, učesnici su posjetili manastir Savinu, tvrđavu Španjolu, stari grad i mnoge druge kulturno istorijske objekte u ovom gradu.

"Ovo izviđačko kolo bilo je ujedno i promocija ovogodišnjeg Zbora SICG koji će biti održan u čast velikog jubileja - 60 godina organizacije, i u sklopu ovogodišnjeg kalendara aktivnosti, veliko okupljanje izviđača Crne Gore zakazano je za 28. 29. i 30. april u Buljarici. Treće kolo lige zakazano je za maj u Podgorici", rekao je za “Vijesti” Peko Vukadinović, načelnik SICG.

U II kolu Izviđačke Lige nastupili su IO “24. novembar” iz Bara, OI „Straševina“ , OI „Ratko Žarić“, OI „Dragan Cerović Gigo“, SČ„Grahovo“ iz Nikšića, OI „Stara Varoš“ iz Podgorice, OI „Gojko Kruška“ sa Cetinja, OI „Nikola Đurković“ iz Tivta, OI. „Orjen“ iz Herceg Novog, OI „Ibar“ iz Rožaja i OI „Trebinje“ iz Trebinja.

Galerija

Bonus video: