“Telekom” želi novu baznu stanicu u Donjoj Gorici

Sekretarijat je odobrio postavljanje i izgradnju privremenog montažnog objekta Nova stanica u Donjoj Gorici
1 komentar(a)
Struja, Foto: Zoran Đurić
Struja, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2016. 17:11h

„Crnogorski Telekom“ podnio je zahtjev Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine za odlučivanje o potrebi procjene uticaja objekta bazne stanice za mobilnu telefoniju u Donjoj Gorici na životnu sredinu.

„Telekom“ je sa radovima na postavljanju stanice „UDG II“ u Donjoj Gorici , počeo prije nekoliko dana, u skladu sa rješenjem Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj. Sekretarijat je odobrio postavljanje i izgradnju privremenog montažnog objekta za potrebe komunikacionih sistema-bazna stanica mobilne telefonije.

„Na osnovu izdatog rješenja, a u skladu sa pravilima i tehničkim normativima, naš podizvođač je krenuo u građevinske i elektro radove“, saopšteno je iz „Telekoma“.

Iz PR službe Uprave za inspekcijske poslove su, reagujući na prijavu u vezi sa postavljanjem repetitora na pomenutoj lokaciji, istakli da će se, „nakon pribavljanja mišljenja Crnogorskog elektroprenosnog sistema i pregleda projektne dokumentacije“, izjasniti o usaglašenosti gradnje repetitora sa propisima, sa aspekta bezbjednosti i uticaja na kvalitet isporuke električne energije.

Bonus video: